Šport
32 ogledov

"Toliko gledalcev ni nekaj normalnega"

Vid Jakopin in soigralci ob polni dvorani igrajo še raje in še bolje. (Foto: Nik Žurnal24 main
ACH Volley v odbojkarski Ligi prvakov ne pozna poraza. Ima pa še nekaj, česar nimajo tekmeci – polno dvorano. "Toliko gledalcev, kot jih privabimo mi, je nekaj nenormalnega," je dejal Vid Jakopin.

Kako bi ocenili današnjo tekmo?
Mogoče na začetku dvoboja nismo bili maksimalno zbrani. Postopoma smo se nato dvignili, v odločilnem nizu pa smo po mojem mnenju pokazali nekoliko več volje kot igralci Olympiacosa.

V petem nizu ste zaostajali že za tri točke. Ste morda pomislili, da vam ne bo uspelo?
Ne. V takih trenutkih je treba pač pokazati pravo srce in voljo. Vse reči se bolj dogajajo v glavi kot pa fizično. Treba se je le odločiti, da greš na zmago. Držati je treba  skupaj. Če bi vsak šel po svoje, se ne bi dobro končalo.

Še kakšna beseda o gledalcih ...
To je nekaj neverjetnega. Toliko gledalcev, kot jih privabimo mi, je nekaj nenormalnega v odbojkarskem svetu. Zelo sem vesel, da imajo v tej dvorani vsi vrhunski športi bučno podporo. Upam, da bo ta tradicija še dolgo trajala. Vsi zaradi tega še rajši igramo.

Si ACH Volley s takšno publiko morda zasluži tudi final four?
Zagotovo je to dodaten plus za tiste, ki odločajo o teh stvareh. Tudi igralci smo na parketu pokazali kakovost. To bi bilo nekaj enkratnega in upam, da se bo klub potrudil in nam to tudi poskušal omogočiti. Sicer se zavedamo, da nas čaka še dolga pot in da je treba dobiti še kar nekaj tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.