Šport
17 ogledov

Toliko gobezdanja za ... triumf!

1/52
Žurnal24 main
Prejšnji vikend sta izpadli ekipi, ki sta lani igrali na Super Bowlu, ta vikend v polfinalu konferenc letos najboljši v rednem delu - Atlanto je premagal Green Bay, New England šokirali gobezdavi Jetsi.

Gobezdali in slavili
Rex Ryan
in njegovi fantje iz New York Jetsov so ves teden streljali proti Billu Belichicku in njegovi v rednem delu sezone najboljši ekipi, New England Patriotsom. So rekli, da velike Pats to ne bo spravilo iz tira. Napaka! Prvi napad večkratnih prvakov zadnjega desetletja se je končal s presreženo podajo Toma Bradyja. Ja, tudi Tom je le človek! To je bila njegova prva napaka po 91 dneh oziroma po 340 podajah. A zgolj soliden napad Jetsov je ni znal kaznovati s točkami. Sledili sta druga in tretja četrtina, ko je obramba New Yorka tekmeca povsem onemogočila – Brady ni štel touchdownov, temveč kolikokrat je bil na zadnjici. Tik pred koncem tretje četrtine se je zdela prednost Jetsov 14:3 skorajda neulovljiva, a Pats so se le prebudili iz znižali na 11:14. Jets so tako potrebovali še en touchdown in tolikokrat kritizirani Mark Sanchez je z dvema super potezama zanj tudi poskrbel. V zadnjih minutah so domači poizkušali izničiti dva touchdowna zaostanka. Ni šlo. Rex je po "osebnem" dovobju s Peytonom Manningom dobil še soočenje z najboljšim trenerjem tega desetletja, Belichickom, proti kateremu so pred dvema mesecema izgubili za 42 točk. "Načrt je neuporaben, če fantje ne igrajo dobro. In naša obramba je igrala odlično," se je širokoustil Ryan. "Vedel sem, da lahko zmagamo, če bomo igrali, kot znamo." Belichick je bil redkobeseden: "Nismo bili dovolj dobri za zmago. Pač nismo igrali dobro. Bili so dobri, boljši od nas." Pred nami je torej nov teden Rexovega gobezdanja, pred Jets pa še ena ekipa, ki je v zadnjem desetletja že osvojila Super BowlPittsburgh Steelers.

Kaj dober, odličen Cutler
Podajalci na svoji prvi tekmi v končnici odpovejo. Jay Cutler ni! Podal je za dva touchdowna in še dva dosegel s tekom in Chicago Bears so se brez tažev uvrstili med štiri najboljše ekipe sezone. Končni izid 35:24 tega sicer ne kaže, a Seattle Seahawks so 21 točk dosegli v zadnji četrtini, ko je bilo vse odločeno. Seahawks, ki so pred tednom dni izločili branilce naslova New Orleans Saints, so tako sezono sklenili na način, na kakršen so igrali vse leto – po odmevni zmagi je sledila katastrofa. Čez teden dni tako v finalu NFC-ja sledi poslastica – največje in najstarejše rivalstvo lige NFL med Bears in Green bay Packers. Zanimivo, da sta se ekipi na tako pomembni tekmi nazadnje pomerili teden dni po napadu na Pearl Harbour, torej leta 1941!.

Čutil sem, da imam pravi ritem. Res sem se zabaval. Počutim se noro! Neverjetno, da smo v napadu odigrali tako dobro.
Aaron Rodgers
Mojster Rodgers
"Postal je poseben igralec,"
je po zmagi na wild card tekmi za Aarona Rodgersa dejal njegov trener Mike McCarthy. Še več: pravi mojster! To je dokazal na polfinalni tekmi konference, ko je podal za 366 jardov, tri touchdowne, ob tem pa je enega še pritekel in Green Bay Packers so se z zmago 48:21 nad najboljšo ekipo NFC-ja v rednem delu, Atlanto Falcons, prebili med štiri najboljše ekipe sezone. Orlom in njihovemu podajalcu Mattu Ryanu je šlo le na začetku tekme. Sredi druge četrtine so vodili s 14:7, nato pa je naprej sledilo izenačenje, dve minuti pred koncem polčasa pa prestrežena podaja Ryana v končni coni. Dve minuti sta bili več kot dovolj za touchdown Packersov (21:14). Še več: osem sekund pred koncem so z napadom začeli Falcons, a ... še ena prestrežena podaja in tokrat še vrnjena za touchdown (28:14). Mojstrske podaje Rodgersa so se nadaljevale v tretji četrtini in brez večjega napora so povedli 42:14. Vsega je bilo konec. "To je bila bržkone moja najboljša igra v karieri in to na tako pomembni tekmi. Ja, to je bil res odličen večer," je v prvi izjavi po tekmi dejal Rodgers, ki ga v finalu čakajo Bears ali Seahawks.

Vsakič, ko premagaš Ravens, se počutiš zelo dobro, a če ti uspe v zadnjem napadu, je to nekaj posebnega.
Ben Roethlisberger

Krokarji padli kar sami
Če so bili Packers za razred boljši od svojega tekmeca, pa so se Pittsburgh Steelers v finale konference AFC prebili, potem ko so Baltimore Ravens povsem odpovedali v drugem polčasu (31:24). Po hudi napaki Steelersov (živo žogo so pustili na tleh in dovolili nebranjen touchdown Ravensov) so vodili 14:7. V drugi četrtini pa … Joe Flacco do Todda Heapa v končno cono za 21:7. Zmaga Ravensov je bila na dosegu roke, a se je v drugem delu igre vse začelo spreminjati. Po izgubljeni žogi hiter touchdown za 14:21 in nekaj minut kasneje prestrežena podaja Flacca, ki je vodila v izenačenje na 21:21. Tretja četrtina še ni bila končana in Flacco je izgubil še eno žogo (tokrat pri snapu). Ko so imeli Krokarji priložnost za vodstvo 30:24, so najprej naredili holding v napadu, nato pa še izpustili žogo pred končno cono. Minuto in pol red koncem je Rashard Mendenhall s svojim drugim touchdownom na tekmi postavil končnih 31:24.

Liga NFL, končnica, polfinale konference:

AFC
Pittsburgh Steelers : Baltimore Ravens 31:24
New England Patriots : New York Jets 12:28

NFC
Atlanta Falcons : Green Bay Packers 21:48
Chicago Bears : Seattle Seahawks 35:24

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.