Šport
26 ogledov

Toliko znaša dobiček na Euru 2016

Stade de Lyon Portugalska Wales Euro 2016 EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) na evropskem prvenstvu v Franciji pričakuje 830 milijonov evrov dobička.

Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) je zelo zadovoljna z dosedanjim potekom evropskega prvenstva v Franciji. Do konca je ostala le še ena tekma, nedeljski veliki finale, Uefa pa je razkrila, da bo tekmovanje v blagajno zveze prineslo vsaj 830 milijonov evrov.

Ta znesek pričakovanega dobička je kar za 34 odstotkov večji kot na zadnjem tekmovanju pod okriljem Uefe, ko je bilo EP leta 2012 na Poljskem in v Ukrajini. Tekmovanji sta neposredno sicer težko primerljivi, saj je zdaj ekip več, denarni sklad bogatejši, stroški izvedbe pa so bili pred štirimi leti večji.

Za letošnje tekmovanje, na katerem prvič nastopa 24 ekip, so celotni prihodki po podatkih Uefe znašali 1,93 milijarde evrov, skoraj polovica iz televizijskih pravic, kjer se seveda močno pozna povečanje števila tekem (20 dvobojev več kot na zadnjem tekmovanju).

Uefa je še razkrila, da stroški izvedbe tekmovanja v Franciji znašajo 650 milijonov evrov, nagradni sklad za 24 sodelujočih ekip 301 milijon, 150 milijonov pa je seštevek odškodnin klubom za nastope njihovih zvezdnikov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.