Šport
24 ogledov

Tom Dwan pospravil 63.000 $

Tom Dwan (Foto: pokerakademia.com) Žurnal24 main
Ta teden je bil naporen za udeleženca Durrrr Challengea. Nedolgo po zadnjem spopadu sta se v soboto znova znašla za mizami. Tokrat sta Tom "durrrr" Dwan in Dan "JungleMan12" Cates odigrala 1.214 iger.

Med samim dvobojem je prišlo do velikih nihanj pri obeh. Tako je v eni točki Dwanu šlo tako dobro, da je skupni zaostanek v celotnem izzivu zmanjšal na zgolj 200.000$, vendar je nato Cates dobil pot vreden 210.000 $ in Dwan je večer zaključil s 63.000 $ plusa. Tako ima Cates v drugem Dwanovem izzivu še zmeraj okrog pol milijona dolarjev prednosti. Odigralo se je pa nekaj več kot 14.000 iger. Vsega skupaj sta do sedaj imela 14 spopadov, kar skupaj nanese nekaj več kot 24 ur igre.

Verjetno vas vse zanima, kako je potekal pot, ki je Catesu prinesel 210.000 $. Dwan je preflop višal na 1.200 $, nakar je Cates še povišal na 5.200 $. Očitno se je Dwanu zdelo to še premalo in je vrnil višanje, tokrat na 14.500 $ in Cates je plačal, zato sta si skupaj ogledala flop 9-3-6 z dvema pikoma. Cates čekira in nato plača stavo 17.800 $. Turn prinese 5d. Cates je spet stavljenje prepustil Tomu, ki je v igro potisnil vseh svojih 166.000 $. Cates je imel pred sabo še 72.000$ in je instant poklical, saj je imel 8-7 za lestvico, ki je bila v tistem trenutno najboljša možna kombinacija. Dwan je pokazal 9-5 za dva para. Odločila sta se, da bosta river pogledala dvakrat. Enkrat je river prinesel štirko, drugič pa dvojko, ki durrrru nista pomagali in obe polovici pota sta šli h Catesu.

Druga najbogatejša igra dneva je bila vredna 189.000 $. Akcijo je začel Cates, ki je preflop višal na 800 $. Dwan je 3-betal na 2.400 $, Cates pa je naredil še četrto stavo in sicer na 7.200 $, kar je Dwan seveda klical. Flop je prinesel 5-9-4. Dwan izven pozicije čekne in nato kliče stavo v vrednosti 7.200 $. Turn je prinesel 6. Oba igralca sta čekirala, river pa je prinesel zanimivo karto in sicer asa. Dwan je še tretjič čekiral, Cates pa je stavil 23.600 $. Dwan je stavo povišal in stavil vse kar je imel pred sabo. Cates pa je nato klical stavo, ki je znašala okrog 80.000$. Dwan je pokazal, da je v rokah imel par štiric in je na flopu zadel set. Cates je očitno imel manj, saj svojih kart ni pokazal.

Od desetih največjih potov, ki sta jih Dwan in Cates naredila pri celotnem izzivu je Dwan zmagal le tri, medtem ko je Cates pobral sedem izmed desetih in celo kar pet izmed sedmih najbogatejših. Tudi skupaj je Cates zmagal več iger, saj je dobil 8.265 iger od 14.190 kar znaša okrog 58% vseh iger. Skupaj sta oba naredila za okrog 92 milijonov dolarjev stavljenj na mizi 200$/400$ na Full Tilt Pokru.

Tom Dwan je v svojem zapisu priznal tudi, da je med dvobojem včasih kar zatiltan. Med drugim je na Twitter zapisal: "Ravnokar sem imel eno izmed najbolj groznih iger. Igral sem proti Junglemanu in naenkrat nisem imel več internetne povezave, zato mi je avtomatsko čekiralo river v poziciji. Imel pa sem čisti nac in bi zagotovo bil izplačan, saj je jungleman imel dva para. To bi naneslo 34.683 $ več. Čistoooooooooooo sem natiltan.". Cates na drugi strani med dvobojem ni objavil nič sporočil na Twitterju.

Bellamy je v sklepni del turnirja vstopil s precejšnjo prednostjo, ki je nato ni več izpustil iz rok in je na poti do zmage, dokaj gladko opravil tudi z zadnjim nasprotnikom. Do končne odločitve je prišlo v včerajšnjih zgodnjih jutranjih urah, ko sta igralca svoje žetone spravila v igro na flopu {8-}{5-}{2-}, potem ko je z A-9 zarinil Ellwood, Bellamy pa je z 8-5 njegovo stavo izenačil.

Slednji v nadaljevanju igre ni bil deležen nobene pomoči s strani skupnih kart, kar je pomenilo, da je turnir končal tik pod vrhom, medtem ko je Fraser Bellamy lahko začel slaviti svojo veliko zmago, ki mu je navrgla tudi dobrih 67.000 £ nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.