Šport
18 ogledov

Tomic igral pet tednov po operaciji

bernard tomic Profimedias
Avstralski tenisač Bernard Tomic, ki je v prvem krogu mastersa v Miamiju po vsega 28 minutah izgubil proti Jarkku Nieminenu, se je želel z nastopom na turnirju izogniti visoki denarni kazni, trdi eden od njegovih trenerjev.

Bernard Tomic je v Miamiju zaigral prvič po operaciji kolka, za katero se je odločil po poškodbi v prvem krogu OP Avstralije. Vrnitev na teniška igrišča pa je bila za 21-letnika precej klavrna, saj je v prvem krogu mastersa na Floridi izgubil po vsega 28 minutah, kar je najhitrejši poraz v zadnjih 23 letih.

Tomic se je zaradi svoje predstave znašel na udaru kritik, eden od članov njegove trenerske ekipe pa je položaj, v katerem se je znašel tenisač, osvetlil še z drugega zornega kota. ''ATP kaznuje igralce in jim dodeli nič točk, če ne zaigrajo na turnirju. Tenisači dobijo visoke kazni, ne glede na to, če so pred petimi tedni prestali operacijo kolka. Bernardova odločitev je bila preprosta. Čim hitreje oditi z igrišča. Morda bi se lahko zamislili nad sistemom,'' je na svoji Facebook strani zapisal Allistair McCaw, ki Tomicu pomaga pri rehabilitaciji.

McCaw je prepričan, da si mladi tenisač, ki so ga po predaji v prvem krogu OP Avstralije izvižgali celo rojaki, takšnega ravnanja ne zasluži. ''Mediji so udrihali po njem, da je simuliral in nalašč izgubil, štiri dni kasneje pa je imel operacijo kolka,'' je še povedal McCaw.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.