Šport
28 ogledov

Tomić zanikal divjanje z BMW-jem

wimbledon 2011 četrtfinale EPA
Avstralski teniški igralec Bernard Tomić je na sodišču v Southportu zanikal obtožbe, da je s svojim sto tisoč evrov vrednim BMW-jem konec januarja bežal pred policisti, ki so ga uspeli zaustaviti šele pred njegovim domom.

Mlada zvezda avstralskega tenisa, šele 19-letni Bernard Tomić, ki je med tednom svoji državi pomagal do zmage nad Kitajsko v Davisovem pokalu, je na sodišču v Southportu zanikal krivdo pri incidentu v Gold Coastu, kjer so ga policisti uspeli ustaviti šele tik pred njegovim domom, potem ko so ga v enem dnevu želeli zaustaviti že tretjič. Pojavljala so se tudi namigovanja, da je bil Tomić vinjen, a o tej temi na sodišču ni bilo ne duha ne sluha.

"Ena obtožba ga bremeni vožnje čez dvojno črto, druga pa, da se ni ustavil," je pred sodiščem povedal njegov odvetnik Chris Nyst. "To so najbolj minorne zadeve, kar je sodišče danes tudi spoznalo." Obtožbe izvirajo iz januarskih dogodkov v Gold Coastu, kjer je Tomić dobil dve kazni v eni uri, potem ko je s svojim BMW M3 divjal po mestu le nekaj dni po tem, ko je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu izgubil proti Rogerju Federerju. Avto oranžne barve je zdaj že naprodaj.

Policisti trdijo, da se na tretji poziv po zaustavitvi vozila ni odzval. Tomićev zastopnik je še dodal, da nič ne kaže na to, da je šlo za "neodgovorno vožnjo", "nevarno vožnjo" ali karkoli podobnega, da pa se bo sestal s policisti in razčistil zadevo. Tomić je pred sodiščem novinarjem povedal, da kljub dodatnim zaslišanjem, ki bodo na sporedu aprila, njegova teniška kariera ne bo trpela.

"Nič zato, igram dobro," je povedal Tomić. "Dobro smo igrali v Davisovem pokalu. Zmagali smo 5:0. Smo na dobri poti in upam, da bo letošnje leto dobro zame," je še dodal tenisač hrvaško-bosanskega rodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.