Šport
10 ogledov

Tominec: Po Mariboru so nas pljuvali

Koprčani so se prešerno in zasluženo veselili pokalnega naslova.
1/18
Žurnal24 main
Rokometaši Kopra so drugič zapored postali rokometni pokalni prvaki. V finalu so premagali Celje P. L. s 24:19. Tretje mesto je presenetljivo osvojil 1. B-ligaš iz Maribora.
 

Preberite še ...

Celjski stroj še ni kihnil

Rokometaši Kopra so drugič zapored osvojili slovenski rokometni pokal. Tokrat je bila lovorika še slajša, saj so si jo priborili pred svojimi navijači.  Od Celjanov so bili boljši praktično vso tekmo, pivovarji so se na tri zadetke zaostanka približali nekaj minut pred koncem, a prepozno. Zaradi poškodb Davida Špilerja in Mirzada Terzića so imeli Primorci veliko daljšo klop, kar je pomenilo bolj spočite in zbrane igralce v odločilnih minutah. Odpor državnih prvakov so Koprčani v lepem vzdušju in pred 2500 gledalci strli predvsem z dobro obrambo, Celjani pa po napornem in psihološko zahtevnem polfinalnem boju proti Velenjčanom v današnjem finalu niso bili zmožni vnovič ponoviti predstave na najvišji ravni.

 

MVP je Miladin Kozlina

Miladin Kozlina (Celje P. L.) je bil po izboru trenerjev najboljši rokometaš zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Kopru. Najboljši vratar je Darko Stanić (Cimos Koper), strelec pa Simon Razgor (K. P. Maribor), ki je na dveh tekmah dosegel 18 golov.

"Vsi skupaj smo si zelo želeli osvojiti to lovoriko, še bolj pa so nas podžgale izjave nekaterih rokometnih strokovnjakov po polfinalu z Mariborom, ki so nas pljuvali. Njim in vsem drugim smo dokazali, da smo prava ekipa, ko je to najbolj pomembno," je po srečanju dejal domači trener Matjaž Tominec . Koprski srednji zunanji, izbran v naj sedmerko turnirja, Nejc Poklar je dodal: "Mi smo imeli daljšo klop, zato smo lahko veliko menjali in vzdrževali ritem. S pametno igro smo nadzorovali rezultat, poleg tega pa smo imeli še osmega igralca – našo odlično publiko."  Trener pivovarjev Tone Tiselj seveda ni bil zadovoljen, a ni imel pripomb glede svojih varovancev: "Finale sta odločila daljša klop Kopra in dejstvo, da smo mi v polfinalu potrošili več fizične in psihične energije. Moji fantje so odigrali s srcem in znojem, zato jim nimam česa očiti. Mi pa take tekme dajejo tudi upanje, da je rokomet v Sloveniji le na pravi poti."

Tone Tiselj je z odnosom svojih varovancev zadovoljen. © Gregor Katič

 
Velenjčani so boj za tretje mesto izgubili proti 1. B-ligašu. Mariborčani so bili absolutni gospodarji koprskega igrišča od prve do zadnje minute. Že v uvodu so povedli s 6:2, nato pa brez večjih težav držali prednost, ki je nekajkrat narasla na šest golov (29:23, 30:24, 31:25). V zmagoviti ekipi, vodilni na drugoligaški sceni, ki si je že tri kola pred koncem tekmovanja priigrala prvoligaško vstopnico, je blestel vratar Rok Jelovčan , sicer domačin iz Kopra, ki je ubranil kar 20 strelov, v napadu pa je bil najbolj razpoložen Simon Razgor , ki je "elitnežu" iz Velenja zabil deset golov.

Pokal Slovenije:

Za tretje mesto:
Maribor Klima Petek
: Gorenje 31:25 (16:11)
Razgor 10 (3); Fister in Ivančič po 4; Golčar 7, Rnić 5 (1)

Finale:
Cimos Koper : Celje Pivovarna Laško 24:20 (13:9)
Skoko 5, U. Rapotec, Mirković in Mrvaljević po 4; Kozlina in Kokšarov po 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.