Šport
15 ogledov

Tomšič: Jasno je kdo pije in kdo plača

Tomaž Tomšič je dolga leta bil bitke v slovenskem dresu. Žurnal24 main
Slovenija je na rokometnem evropskem prvenstvu z odlično igro dotolkla gostiteljico Norveško in ohranila upanje na olimpijske igre. Posebej za Žurnal24 je tekmo spremljal Tomaž Tomšič.

Slovenski rokometaši so končno pokazali pravi obraz na tem prvenstvu in na kolena spravili domačine. Končni izid je bil 33:29, ki še daje upanje za uvrstitev Slovenije v kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu.

Presenetili s prvo postavo
Tomaž Tomšič je posebej za Žurnal24 spremljal tekmo med Slovenijo in Norveško. "To je bila odlična tekma, Slovenci so odločno in zbrano igrali v obrambi in napadu. Na začetku sta zelo dobro odigrala Špiler in Kozlina. Začetna postava je Norvežane presenetila, to pa je bila dobra poteza tudi zato, ker sta imela Zorman in Pajovič več moči za drugi polčas," je ocenil Tomšič, ki je za slovensko reprezentanco zbral 204 nastope. Nazadnje je slovenski dres oblekel leta 2006, zdaj pa je trener Ribnice, ki igra v ligi 1. b.

Norveška v želji pogorela
"Norvežani so bili utrujeni in so pogoreli v želji, da bi si že na tej tekmi zagotovili nastop v polfinalu in boj za kolajne," je dejal Tomšič, ki je že po prvem polčasu, ko je Slovenija vodila za gol, napovedal zmago. “Pohvaliti moram slovensko igro v obrambi. Ustavili so krilne igralce in s tem hitro igro Norveške,” je povedal Tomšič. Tudi sojenje je bilo po njegovi oceni dobro, čeprav je Slovenija na koncu prvega polčasa igrala le s tremi igralci v polju.

Veselje Gorazda Škofa in Vida Kavtičnika po zmagi. © Action Images

 
Tudi na tej tekmi, na kateri je Slovenija prikazala najboljšo igro, se je ponovila zgodba s padcem koncentracije v zadnjih minutah. "Ko so si priigrali nekaj golov prednosti in bi morali postaviti piko na i ter nasprotnika zmleti, so popustili. Na našo srečo pa nasprotnik tega ni znal kaznovati," je povedal Tomšič in napovedal, da se bo Slovenija uvrstila na olimpijske igre . "Z zmago proti Danski in hrvaško zmago proti Norveški smo v polfinalu in gremo na naslov evropskega prvaka, s tem pa si bomo zagotovili tudi olimpijsko vozovnico."

"Danska bo še težji nasprotnik. Naši rokometaši se morajo najprej spočiti, potem pa dobro pripraviti, predvsem psihično. Predvsem ne smejo razbraniti vratarja Hvidta, kot so to naredili Hrvati. Tudi na tej tekmi morajo odigrati dobro v obrambi, zapreti krila, v napadu pa igrati potrpežljivo," je pred odločilno tekmo proti Danski povedal Tomšič. Slovenija je v prvi skupini zdaj na četrtem mestu. Ima štiri točke, ki si jih je priborila v drugem delu, in tako še ostaja v igri za polfinale in nastop v kvalifikacijah za olimpijske igre. Na prejšnjih velikih tekmovanjih je bila zgodba obratna, saj je Slovenija bolje igrala v prvem delu, točke prenesla, nato pa popustila. Tomšič meni, da so slovenski rokometaši v prvem delu prvenstva na Norveškem igrali slabše, ker je vodstvo preveč eksperimentiralo s postavo. "Šele zdaj je jasno, kdo v ekipi pije in kdo plača, to pa prinaša zmage."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.