Šport
16 ogledov

Torbergsen inštruktor CardRunnersa

(Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
Vadbeni portal CardRunners se lahko pohvali z novim inštruktorjem. K njim prihaja Andreas Torbergsen.

Vadbeni portal CardRunners je zagotovo preživljal tudi že boljše čase, kot jih sedaj, saj sta portal pred kratkim zapustila najbolja prepoznavna inštruktor in ambasador Brian Townsend oz. Cole South, a se vodilni pri tem portalu vseeno ne predajajo. Pred kratkim so tako predstavili svežo kri, s katero bodo poskušali zapolniti praznino, ki sta jo za seboj pustila Townsend in South, ta nehvaležna naloga pa je pripadla mlademu Norvežanu Andreasu Torbergsenu.

Norvežanovo ime sicer marsikateremu od vas ne pove prav veliko, a gre za izkušenega profesionalnega pokeraša, ki je specialist predvsem za Pot-Limit Omaho. Kljub temu da se je s pokrom začel ukvarjati šele leta 2005 in si je vmes privoščil še krajšo študijsko pavzo, pa velja Andreas za enega najboljših PLO igralcev ta trenutek na spletu. To je Norvežan tudi dokazal z dobrimi igrami na nekaterih najdražjih PLO mizah tako na Starsih, kot tudi na Full Tilt Pokru, skupaj pa je samo z igranjem na spletu, v zadnjih letih zaslužil že več kot 1,4 milijona dolarjev!

Zanimivo je, da je Torbergsen začel igrati PLO šele potem, ko si je priigral svoj paket za enega od PLO turnirjev na prvenstvu WSOP 2005. A potem ko se je vrnil iz Las Vegasa, ga igranje Texas Hold'Ema enostavno ni več zanimalo in tako je počasi začel piliti svoje znanje Omahe in se hkrati začel tudi vzpenjati po lestvici iger in že do konca naslednjega leta, prilezel do 10$/20$ PLO miz. Še nekaj mesecev je bilo nato potrebnih, preden je Torbergsen prilezel do miz s slepimi stavami 100$/200$, a ko je enkrat okusil ta gorski zrak, vrnitve zanj ni več bilo.

Njegov tipičen odprt in agresiven stil igre, ki odlikuje večino skandinavskih pokerašev, mu je v Omahi prinesel uspehe, ki so se mu na Hold'em mizah vedno znova izmuznili, kljub že tako uspešni seriji rezultatov, pa Andreas svojo igro še nadgrajuje. To je dokazal tudi v začetku letošnjega leta, ko mu je uspel dosežek kariere, potem ko je v enem samem dnevu, na PLO mizah Full Tilt Pokra, zaslužil skoraj 280.000$.

A tudi če ga sedaj povprašate po receptu za uspeh, vam bo Torbergsen povedal le to, da sam igra predvsem po občutku. V vseh teh letih ukvarjanja s pokrom, se je namreč naučil predvsem zaupati svoji intuiciji, seveda pa tudi brez matematične podlage ne gre. Kot pravi sam, je še vedno pripravljen poskušati nove stvari, saj ve, da lahko svojo igro dvigne še na višjo raven, pri čemer pa so mu v veliko pomoč prijatelji, saj kot priznava, se veliko nauči iz njihovih nasvetov, veliko pa mu pomeni tudi to, da lahko določene ideje predebatira z nekom in se potem nekaj tudi nauči iz svojih napak.

Kljub svoji mladosti se tako zdi, da je Norvežan že izkušen in prekaljen maček, ki točno ve, o čem govori in kot tak je neprecenljiva pridobitev za ekipo vadbenega portala CardRunners. In če bodo igralci, ki bodo poslušali njegove nasvete, le te znali tudi upoštevati, ne bi prav nič presenetilo dejstvo, da bi v nekaterih najdražjih PLO igrah spleta, kaj kmalu dobili novega pomembnega akterja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.