Šport
20 ogledov

Torbergsen že pri 3.780.000 dolarjih

Andreas Torbergsen. (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Norveški profesionalec in inštruktor na strani CardRunners spada med najboljše PLO igralce na spletu. To potrjujejo tudi njegovi rezultati, saj ima letos na Full Tilt Pokru kar 3,78 milijonov dolarjev.

Uspeh Torbergsna, ki je del rdeče skupine profesionalcev ekipe Full Tilt Pro, je še toliko večji, saj se do septembra ni kaj dosti pojavljal na strani, ki ga sponzorira. Od takrat dalje pa je v le 4 mesecih naredil fantastičen rezultat, s katerim je na lestvici največjih zaslužkarjev 2010 prehitel Toma "durrrr" Dwana.

Leta 2005 je Torbergsen obiskal Las Vegas in se spoznal z Pot Limit Omaho. Zdela se mu je zanimiva, saj je po naravi nagnjen k tvegani igri in odločil se je poskusiti. Sedaj je prepričan, da je No Limit Hold'em preveč dolgočasna igra in igra precej raje PLO. Odločitev, da začne igrati PLO je bila verjetno najboljša od vseh, ki jih je naredil v poker karieri.

Skozi zadnjih pet let je Norvežan delal na svoji igri in jo nenehno izboljševal. Uspel se je prebijati po limitih navzgor. Leta 2006 je začel z 10$-20$, sedaj pa igra najbogatejše igre, kar jih najde na spletu. Njegova najljubša igra pa je Heads Up z obveznimi stavami 500$/1.000$.

Andreas “Skjervøy” Torbergsen nam je zaupal, kaj je tisto, kar ga dela tako uspešnega:
“Imam se za igralca, ki igra po občutku. Verjamem, da imam dober poker instinkt. Pogosto rad poizkušam nove stvari, vendar imam vseeno za sabo neko matematično ozadje, ki je pogosto temelj mojih odločitev. Srečo imam, da poznam nekaj prijateljev, ki so odlični igralci pokra. Z njimi sem se pogosto pogovarjal o pokru in smo se zato skupaj tudi veliko naučili. Prav tako pa sem na začetku kariere veliko odnesel tudi s forumov 2+2.”

Kot dodatek zaslužku, ki ga je “skjervoy” naredil na Full Tilt Pokru, ima Norvežan še za 737.423$ plusa na strani PokerStars.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.