Šport
29 ogledov

Toronto (celo!) dobil gol, Kessel zabijal za zmago

Kessel Lombardi Gardiner Toronto Maple Leafs Edmonton Oilers NHL Reuters
Po 74 strelih je James Reimer končno dobil gol med vratnicama Toronto Maple Leafs, a je njegovo moštvo vseeno slavilo zanesljivo zmago na kanadskem obračunu z Edmonton Oilers (6:3). Jan Muršak ni bil v ekipi Detroit Red Wings ob porazu pri Phoenix Coyotes (1:3).

Torontov vratar James Reimer je v tekmo z Edmonton Oilers prišel s 74 zaporednimi ubranjenimi streli in dvema zaporednima "shutoutoma", tokrat pa je dobil kar tri gole, a ga je "rešil" soigralec Phil Kessel z dvema goloma, ki sta bila več kot dovolj za zmago na kanadskem obračunu. Kessel je zabil že 28. in 29. gol sezone.

"Vse je bilo v znamenju Matthewa Lombardija," je Kessel po tekmi raje kot samega sebe hvalil soigralce. "Videl me je in mi izvrstno podal, tako da je bilo precej lahko. Prazen gol." Z zmago je Toronto zdaj sedmi v napeti tekmi vzhodne konference za nastop v playoffu. Jordan Eberle je za Edmonton sicer zadel že po 21 sekundah tekme in Reimerju pokvaril upe po tretji zaporedni tekmi brez prejetega gola. Eberle je v isti tretjini zadel še enkrat in izenačil na 2:2, potem ko sta Clarke MacArthur in Jake Gardiner zadela za Maple Leafs.

Toronto je z goli Kessla in Tylerja Bozaka nato pobegnil na 4:2, Jeff Petry je goste spet približal na sredini druge tretjine, nato je Joffrey Lupul zadel za novih +2, Kessel pa je nekaj več kot minuto pred koncem dokončno presodil oljarjem. Reimer je tekmo zaključil s 27 obrambami, njegov kolega na drugi strani Devan Dubnyk jih je ob koncu niza treh zaporednih zmag Edmontona zbral 25.

Anaheim prek Calgaryja v osmi seriji kazenskih strelov

V Anaheimu je tekmo z uspešno izvedenim kazenskim strelom odločil Niklas Hagman, odločilna je bila osma serija. Ducks so Calgary Flames na domačem igrišču premagali še štirinajstič zapored. Tekmo so podjetneje začeli domači, ki so povedli z goloma Bobbyja Ryana in Matta Beleskeyja, Jonas Hiller pa je ustavil 24 strelov. Rački proti Calgaryju niso izgubili že vse od 19. januarja 2004, ko je kanadska ekipa dosegla edino zmago v 24 medsebojnih obračunih na kalifornijskem ledu.

Phoenix Coyotes so s 3:1 premagali Detroit Red Wings in končali negativni niz sedmih porazov. Mike Smith je ustavil 30 strelov, Martin Hanzal pa se je med strelce vpisal dvakrat. Za domače je zadel še Boyd Gordon, medtem ko je častni zadetek in dvajsetega za Red Wings – za katere Jan Muršak ni zaigral, ekipa pa je izgubila tretjič v zadnjih 12 odigranih tekmah – prispeval Johan Franzen.

Liga NHL, rezultati:

Phoenix Coyotes : Detroit Red Wings 3:1
Murška 
(Detroit) ni bilo v ekipi.

Anaheim Ducks : Calgary Flames 3:2*

Toronto Maple Leafs : Edmonton Oilers 6:3
* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.