Šport
18 ogledov

Toronto prekinil niz porazov

NHL zimska klasika 2014. Reuters
Izmed 11 tekem lige NHL je bilo najzanimiveje na tekmi Montreala in Tampe, kjer sta si tako zmagovalec kot poraženec že zagotovila končnico.

V povsem polnem Air Canada Centru v Torontu je za domače najprej zadel Jay McClement, na 1:1 je poravnal Matt Stajan, nato pa sta za Maple Leafs plošček v gol spravila Dave Bolland in Kris Russell, David Clarkson je le še omilil poraz. "Občutimo, da je z naših ramen padlo veliko breme. Počutimo se dobro, ker smo zmagali," je po tekmi razlagal kapetan Toronta Dion Phaneuf, njegov trener Randy Carlyle pa je dejal: "Dolgo je trajalo. Predolgo. Upamo, da bomo lahko gradili na tem, vendar ne želim predaleč, ker nocoj nismo naslikali Mone Lize."

Tampa je z zmago proti Montrealu s 3:1 skočila na tretje mesto vzhodne konference, prehitela je prav tokratne tekmece, obe moštvi pa imata zagotovljen nastop v končnici. "Je samo ena tekma, toda v resnici jih je 76. Tisto, po čemer resnično hrepeniš, je Stanleyjev pokal, toda ne moreš ga osvojiti, če ne prideš v končnico," je po tekmi povedal trener Tampe Jon Cooper.

Gledalci v San Joseju so videli največ zadetkov, skupaj devet, domači Morski psi pa so slavili s 5:4 proti Edmontonu. Za zmago so zadeli Patrick Marleau, Brent Burns, Tommy Wingels, Dan Boyle in Andrew Desjardins, na drugi strani pa so bili uspešni Ryan Nugent-Hopkins (dvakrat), Jordan Eberle in Taylor Hall.

Liga NHL, izidi:

Washington Capitals : Dallas Stars 0:5
Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 1:4
Toronto Maple Leafs : Calgary Flames 3:2
New York Islanders : Florida Panthers 4:2
Columbus Blue Jackets : Colorado Avalanche 2:3*
Buffalo Sabres : New Jersey Devils 3:2**
Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 3:1
St. Lous Blues : Philadelphia Flyers 1:0**
Vancouver Canucks : New York Rangers 1:3
Phoenix Coyotes : Winnipeg Jets 1:2**
San Jose Sharks : Edmonton Oilers 5:4

* – zmaga po podaljšku
** – zmaga po kazenskih strelih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.