Šport
154 ogledov

Toronto se rešil pred metlo, Edmonton poravnal serijo

NHL končnica Profimedia
Edmonton se je izenačil z Vegasom, Toronto do zmage proti Floridi.

V drugem krogu končnice severnoameriške hokejske lige NHL so odigrali dva dvoboja. Igralci Toronto Maple Leafs so v polfinalu vzhodne konference prišli do prve zmage, hokejiste Florida Panthers so premagali z 2:1 in razliko v zmagah zmanjšali na 1:3. Po zmagi s 4:1 sta Edmonton in Las Vegas v polfinalu zahodne konference izenačena na 2:2 v zmagah. Ekipe v vsakem krogu končnice igrajo na štiri zmage.

Zmagovalec obračuna med Torontom in Florido se bo v finalu vzhodne konference pomeril z boljšim iz obračuna med Carolino in New Jerseyjem. Carolina vodi s 3:1 v zmagah. Zmagovalec obračuna med Vegasom in Edmontonom pa se bo v finalu zahodne konference pomeril z boljšim iz obračuna med Seattlom in Dallasom. Tudi v tem obračunu sta ekipi izenačeni 2:2 v zmagah.

NHL končnica | Avtor: Profimedia Profimedia

Hokejisti Toronta so se za zdaj izognili izpadu in predčasnem odhodu na počitnice. Vratar Joseph Woll je zaustavil 24 strelov na gol, Mitch Marner in William Nylander pa sta dosegla gola za zmago. Sam Reinhart je zadel za Florido. Sergej Bobrovski je zbral 23 obramb. Panterji še vedno vodijo v konferenčnem polfinalu, čeprav se je končal njihov rekordni niz šestih zmag v končnici.

"Danes smo pač izgubili tekmo. Tudi to se zgodi v končnici," je povedal trener panterjev Paul Maurice. "Dobro smo. V redu smo. Zbrati se moramo za naslednjo tekmo. Mislim, da vsi razumemo našo nalogo. Njihova zmaga ni bila tako prepričljiva, da nam ne bi dovolili potegovati se za naslednjo," se je pošalil trener.

NHL končnica | Avtor: Profimedia Profimedia

Konferenčni polfinale med naftarji iz Edmontona in zlatimi vitezi iz Las Vegasa pa je po štirih tekmah izenačen. Na domačem ledu v Edmontonu se je izkazal Ryan Nugent-Hopkins, ki je dosegel gol in podajo. Za Oilers so zadeli tudi Nick Bjugstad, Evan Bouchard in Mattias Ekholm. Connor McDavid je dodal dve podaji, Stuart Skinner pa je zaustavil 25 strelov. Za Vegas je v tretji tretjini zadel Nicolas Roy. Adin Hill je zaustavil 29 strelov igralcev Edmontona.

Hokejisti Edmontona so se po koncu tekme pritoževali nad grobo igro gostov iz Las Vegasa. Branilec Vegasa Alex Pietrangelo si je prislužil izključitev, ko se je namerno spravil nad napadalca Edmontona Leona Draisaitla in ga 87 sekund do konca, ko je bila tekma že dolgo odločena, s palico udaril po roki.

V Edmontonu so prepričani, da bi liga morala dodatno kaznovati Pietrangela. "Zagotovo bi radi videli, da se pregledajo njegova dejanja. Rad bi videl, da bi ga suspendirali," je dejal kapetan Edmontona McDavid. "Videlo se je, da je želel poškodovati igralca. To ni hokejska igra," je bil ogorčen McDavid, najboljši strelec rednega dela lige NHL.

 

* Izida, končnica, 2. krog:
- polfinale vzhodne konference:
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs  1:2
- Florida vodi s 3:1 v zmagah;

- polfinale zahodne konference:
Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights  4:1
- ekipi sta poravnani 2:2 v zmagah.

Opomba: Ekipe v vsakem krogu končnice igrajo na štiri zmage.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.