Šport
23 ogledov

Torres odločen: "Vsi si zaslužimo biti tu"

Torres Mata trening Španija reprezentanca priprave Euro 2012 Schruns EPA
Chelseajev napadalec Fernando Torres je odločen, da bo na prihajajočem evropskem prvenstvu upravičil zaupanje selektorja Vicenteja del Bosqueja, ki ga je v špansko reprezentanco uvrstil kljub porazni klubski sezoni.

Zdaj 28-letni Fernando Torres je bil pred štirimi leti na prvenstvu v Avstriji in Švici junak španskega slavja na Euru 2008, po prestopu iz Liverpoola v Chelsea pa je najdražji nogometaš v zgodovini angleške lige doživel spektakularen padec forme, ki je resno ogrozil njegov odhod na Poljsko in v Ukrajino.

Ob poškodovanem Davidu Villi je selektor Vicente del Bosque poleg Torresa v nedeljo za Euro presenetljivo vpoklical Álvara Negreda, doma pa pustil Roberta Soldada in Adriána Lópeza, kar pomeni, da bo prav Torres po vsej verjetnosti začel otvoritveno tekmo skupine C proti Italiji (10. junija). Še februarja ga Del Bosque ni poklical na prijateljsko tekmo z Venezuelo.

"Nisem dobil vabila in bilo mi je težko," je na novinarski konferenci v Schrunsu, kjer se na začetek Eura in zadnjo prijateljsko tekmo z Južno Korejo pripravljajo Španci, v ponedeljek povedal Torres. "Začel sem razumeti, da so stvari resne, da za klub ne igram veliko in da, če bo šlo tako naprej, ne bom šel na Euro," je nadaljeval Torres.

"Vicente je pokazal zaupanje vame in zdaj mu moram pokazati, da sem pripravljen igrati, kadarkoli bo mislil, da je to potrebno. Upam, da bom ekipi lahko dal vse najboljše. Vsi smo tukaj zato, ker si to zaslužimo. V sezoni, ki bi lahko bila zelo slaba, smo s Chelseajem osvojili pokal in Ligo prvakov," je še pristavil.

S selektorjem se strinja le 28 % vprašanih

Torres, ki je na 91 tekmah za špansko reprezentanco zabil 27 golov, je še priznal, da ga je Del Bosquejeva februarska "košarica" naredila še bolj lačnega dokazovanja, medtem ko se je pri Chelseaju boril za minute in večino tekem, tudi nedavni finale Lige prvakov, začenjal s klopi za rezerve.

"Ko vidiš, da te ni zraven, potem pa si spet vpoklican, si bolj navdušen kot prvi dan. Počutim se sveže, ker nisem imel enakega fizičnega bremena kot drugi in sem v dobri formi. Želel bi si, da bi za klub igral več, ampak pomembno je, da se je na koncu vse dobro razpletlo," je še dodal Torres.

Seznam Del Bosqueja je izzval burne odzive na španskem medmrežju. Sodeč po anketi spletne izdaje športnega dnevnika As se s seznamom Del Bosqueja za Euro 2012 strinja zgolj 28 % vprašanih. Večina bi namesto Negreda in Pedra Rodrígueza na evropskem prvenstvu namreč raje videla Adriána in Soldada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.