Šport
3721 ogledov

Torta poskrbela za škandal v Madridu

Carlos Alcaraz s torto za 20. rojstni dan Profimedia
Enakost med moškimi in ženskimi v teniški karavani? Mogoče, toda v primeru torte očitno ne. Škandal v Madridu.

Zaradi tort(e) je del teniške javnosti na nogah. Ne morejo verjeti, kakšno obravnavo in razliko so si organizatorji turnirja v Madridu privoščili. Kje tiči razlog za jezo in ogorčenje? V dveh tortah! 

Carlos Alcaraz, ljubljenec domačega občinstva, je za svoj 20. rojstni dan dobil torto kar na igrišču in to precej veliko. Precej manjšo in očem javnosti precej bolj skrito pa je dobila zmagovalka turnirja v Madridu, Belorusinja Arina Sabalenka. Oba sta svoja rojstna dneva praznovala 5. maja. Na taisti dan pa so si organizatorji pripravili veliko blamažo. Za svojega "Carlitosa" so pripravili pravcato zabavo na igrišču, Sabalenki pa so torto podelili "v samoti", in sicer v garderobi. Seveda pa je Belorusinja s torto pozirala, tako da je javnost vendarle lahko izvedela, kakšno torto je Sabalenka dobila. 

In tudi tu so ga organizatorji polomili, saj je bila Sabalenkina torta precej manjša kot Alcarazova. Da ni bila deležna enakovredne obravnave – v teniški karavani že vrsto let obstaja boj ženskega pola za enakovredno obravnavo na največjih turnirjih, tako so si igralke uspele prislužiti enake zaslužke, kot jih imajo fantje –, je prepričana tudi Sabalenka sama. 

Hitro se je oglasil sam direktor turnirja, nekdanji teniški igralec Feliciano Lopez, ki je na družbenih omrežjih hitel pojasnjevati torto za Alcaraza. "Presenečen sem zaradi teh reakcij. Carlos je dobil tekmo, s katero se je prebil v finale. Igral je na osrednjem igrišču, turnir se igra v Španiji (Alcaraz je Španec, op. p.), čeprav gre za mednarodni turnir. Upam, da Rune ni bil tako užaljen zaradi drugačne obravnave," je zapisal Lopez in zraven objavil fotografijo Runejeve torte, ki je bila prav tako precej manjša kot Alcarazova.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.