Šport
0 ogledov

Tortorella je novi trener Rangersov

John Tortorella bo skušal na klopi New York Rangersov ponoviti uspeh iz leta 200 Žurnal24 main
Novi trener New York Rangersov je John Tortorella. Nekdanji strateg moštva Tampa Bay Lightning je nasledil Toma Renneyja. Na edini tekmi v ligi NHL je San Jose z 1:0 ugnal Dallas.
 

Liga NHL

Dallas : San Jose 0:1

New York Rangersi so se po porazu s Torontom, kar je bila že njihova deseta izgubljena tekma na zadnjih 12 srečanjih, znašli v težkem položaju. Za ene od glavnih kandidatov za osvojitev Stanleyjevega pokala je namreč vprašljiva celo uvrstitev v končnico. Zato so se zahvalili 53-letnemu Tomu Renneyju , ki je klub po letu 2006 trikrat zapored popeljal v končnico lige NHL, in se odpovedali tudi uslugam pomočnika trenerja Perryja Pearna. Le dan po tem so Rangerji objavili ime novega trenerja. To je John Tortorella , bivši strateg Tampa Bay Lightningov, ki je z omenjenim moštvom leta 2004 osvojil tudi naslov prvaka.

 

Lažje je menjati trenerja

Tom Renney je drugi trener moštev v atlantski skupini NHL, ki je v zadnjem času izgubil službo; v Pittsburghu so prejšnji teden odpustili Michela Therriena. Skupno je brez dela v NHL v tej sezoni ostalo že šest trenerjev.

Nekdanjega pomočnika trenerja v New Yorku prva tekma čaka že v sredo proti moštvu Maple Leafs. Čaka ga naporno delo. 50-letni strokovnjak, ki stavi na obrambo, bo imel veliko dela predvsem z napadom. Le trije klubi med trideseterico v ligi NHL so dosegli manj kot 151 golov. "Tom je velik človek. Želimu mu vse najboljše," je dejal Henrik Lundqvist . "Če ne dosežeš rezultatov, ki jih od tebe pričakujejo, je to sestavni del tega posla. Težko je zamenjati ekipo, lažje je menjati trenerja," je ob slovesu Renneyja dodal švedski vratar New York Rangersov, ki imajo zdaj pred seboj le en cilj – čimprej si zagotoviti nastop v končnici.

Jevgenij Nabokov je bil eden od junakov zmage San Jose nad Dallasom. © EPA

 
San Jose je po zaslugi odločilnega gola Devina Setoguchija v (25. gol v sezoni) zadnji tretjini vknjižil še četrto zaporedno zmago. Med junaki tekme proti Dallasu je bil nedvomno tudi vratar Jevgenij Nabokov , ki je ubranil vseh 29 ploščkov, ki so prileteli do njegovega gola in 45. v karieri ostal nepremagan, petič v letošnji sezoni. San Jose ima zdaj na lestvici tri točke prednosti pred vodilno ekipo vzhoda, Bostonom . Dobro je svoje delo opravil trudi domači vratar Turco , ki je ubranil 23 od 24 strelov na svoj gol, obenem pa ne gre spregledati, da je Dallas nastopil kar brez treh zvezdnikov: centrov Brada Richardsa (zlomljeno zapestje) in Mika Modana (gripa) ter levega krilnega igralca Brendena Morrowa (poškodovano koleno). Edini Slovenec v ligi, Anže Kopitar , je bil tokrat prost, že v torek pa bo s Kralji iz Los Angelesa gostoval v Minneapolisu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.