Šport
22 ogledov

Touchdowni, puran in rock

1/32
Žurnal24 main
Detroit že več kot 70 let gosti tekmo na zahvalni dan. K Lionsom so v goste prišli Patriots in zmagali s 45:24. Posebno nagrado za igralca tekme je dobil Tom Brady in se prvi pogostil s prazničnim puranom.

S tremi tekmami na ameriški zahvalni dan se je začel 12. teden v ligi NFL. Tom Brady je v drugem polčasu vrgel tri touchdowne in New England Patriots (9-2) so s 45:24 "pomalicali" Detroit Lions (2-9). Brady je bil tisti, ki je po zmagi prvi zagrizel še v prazničnega purana. Najboljši mladi tackle Ndamukong Suh je Patriots ustavil le v prvi četrtini, nato se je ta hip morda najboljši ekipi odprlo: dva touchdowna je ujel Wes Welker, dva tudi Deion Branch, BenJarvus Green-Ellis je dva pritekel. Na drugi tekmi so branilci naslov New Orleans Saints (8-3) s 30:27 ustavili prerojene Dallas Cowboys (3-8). To je njihova četrta zaporedna zmaga, ki pa so jo po prednosti 17 točk skoraj zapravili. Manj kot dve minuti pred koncem je Drew Brees podal do Lancea Moora in ta je ujel touchdown za 30:27. Tri minute pred koncem so si Saints priborili žogo, potem ko jo je Malcom Jenkins izbil iz rok Roya Williamsa.

V zadnji tekmi prazničnega dne so New York Jets (9-2) na stadionu New Meadowlands s 26:10 premagali Cincinnati Bengals (2-9). S prek 200 jardi je izstopal lovilec Santonio Holmes, ki je dosegel touchdown za vodstvo 17:7. A bolj kot napad so za novo zmago Jetsov zaslužni igralci posebne ekipe: James Ihedigbo je dobil žogo po puntu globoko v teritoriju Bengalsov, za vodstvo s 24:10 pa je rezervist Brad Smith vrnil kickoff za touchdwon (89 jardov). "Je izjemen igralec. Vso sezono je potrpežljiv. Trdo trenira. Imel je težave s poškodbami. Lahko igra podajalca, tekača, v posebni ekipi, lovilca … karkoli. Čaka na svojo priložnost. Je naš faktor X," je o Smithu dejal Holmes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.