Šport
6 ogledov

Toure: "Drogbaja ne bo na SP"

Drogbaja so po poškodbi roke že odpisali, a se nogometaš ne da in bo zaigral že
1/10
Žurnal24 main
Medtem ko bo prvi zvezdnik Slonokoščene obale Didier Drogba skoraj zagotovo ostal brez nastopa na SP, bo moral italijanski reprezentant Andrea Pirlo izpustiti vsaj prvo srečanje v predtekmovanju.
Skupina smrti
Slonokoščena obala bo na SP igrala v skupini G z Brazilijo, Portugalsko in Severno Korejo, Japonska pa v skupini E z Nizozemsko, Kamerunom in Dansko.

Za Didierja Drogbaja se je svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki končalo, še preden se je začelo. Potem ko se je v petek poškodoval na prijateljski tekmi z Japonsko v Sionu, je njegov soigralec v reprezentanci Slonokoščene obale Kolo Toure dejal, da je prvenstvo za napadalca Chealseja izgubljeno. "Rekel mi je, da ne bo mogel nastopiti na SP," je dejal Toure. "Že po izrazu na njegovem obrazu smo videli, da je hudo. Kadar je tako razpoložen, ga je bolje pustiti pri miru," je še dodal Toure in s tem deloma pojasnil pomanjkanje uradnih informacij o resnosti poškodbe.

Pirlo bo izpustil vsaj prvo srečanje
Andrea Pirlo ne bo igral na prvi tekmi italijanske reprezentance, branilke naslova, na nogometnem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki proti Paragvaju 14. junija. Na četrtkovi prijateljski tekmi proti Mehiki (1:2) si je poškodoval levo mečno mišico. Vezni igralec Milana tudi ne bo igral na sobotni prijateljski tekmi s Švico. Pirlo pa naj bi bil nared za naslednji tekmi Italije na SP proti Slovaški (20. junija) in Novi Zelandiji (24 junija). Enrico Castellacci, zdravnik italijanske ekipe, je dejal, da bo za zdravljenje potrebno od 15 do 20 dni. Pirlo naj bi bil kljub poškodbi na letalu, ki bo svetovne prvake v JAR odpeljalo 8. junija.

Drogba je po 18 minutah tekme, ki jo je njegova ekipa dobila z 2:0, zaradi poškodbe roke moral zapustiti igrišče. Predstavnik ekipe Eric Kacou je potrdil, da si je nogometaš zlomil roko, selektor Sven-Göran Eriksson pa do tedaj, ko bo uradno znano, kako huda je poškodba, zelo pomembnega člana ekipe še ne bo črtal s seznama udeležencev SP. Drogba je v pravkar končani sezoni v angleški Premier ligi dosegel 29 golov in bil eden najpomembnejših členov Chelseja za osvojitev naslova prvaka.

Dvaintridesetletni Drogba je moral z igrišča po dvoboju z Marcusom Tuliom Tanako, v Braziliji rojenim japonskim branilcem, ki je v 13. minuti dal avtogol, ko je prestregel prosti strel Drogbaja in poslal žogo v lastna vrata. Drugi gol je v 80. minuti dal Kolo Toure. Drogba je pri trku s Tanako padel na ramo in moral v bolnišnico. Drogba bi bil že tretji zvezdnik ekipe Chelsea, ki zaradi poškodbe ne bi mogel igrati na SP; ta nesrečna usoda je že doletela Nemca Michaela Ballacka in Ganca Michaela Essiena.

"Drogba si je poškodoval roko, a za zdaj še ne vemo, za kako resno poškodbo gre. Takoj se bomo odpravili v bolnišnico," je po srečanju razlagal zaskrbljeni Eriksson in dodal, da bo pred odhodom Slonokoščene obale na črno celino znano, za kakšno poškodbo gre. "Ne glede na vse je ta dogodek zelo resen in zelo zaskrbljujoč. On je naš kapetan in eden najboljših napadalcev na svetu," je še dodal izkušeni švedski strokovnjak in na vprašanje, ali Drogba zaradi omenjene poškodbe lahko izpusti nastop na svetovnem prvenstvu, odgovoril: "Lahko. Sem zelo zaskrbljen.

Prijateljska tekma:

Slonokoščena obala : Japonska 2:0 (1:0)
Tanaka (12/ag), Kolo Toure (80)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.