Šport
30906 ogledov

Tragedija v družini legendarnega Hrvata

Goran Ivanišević EPA
Legendarni hrvaški tenisač Goran Ivanišević žaluje.

Po dolgi bolezni je v četrtek kmalu po operaciji v zagrebški bolnišnici umrla Srđana Ivanišević (52), sestra slovitega hrvaškega tenisača Gorana Ivaniševića, nekdanjega drugega igralca sveta in zmagovalca Wimbledona.

Srđana, mama treh otrok, se je več let borila s hudimi zdravstvenimi težavami, potem ko so ji že leta 1988 diagnosticirali levkemijo. Ivanišević je za družinsko tragedijo izvedel med turnirjem teniških legeden na Majorki in se je, kot poročajo hrvaški mediji, že vrnil v rodni Split.

Goran Ivanišević je do uspeha kariere prišel leta 2001, ko je bil zmagovalec gra | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Upokojenemu hrvaškemu tenisaču, ki je v karieri osvojil 22 turnirjev, vrhunec pa je doživel leta 2001 z epsko zmago v All Englad Clubu, je prav sestrina bolezen pomenila največji navdih, da je uspel v neizprosnem svetu profesionalnega tenisa.

Oseminštiridesetletnik je novinarju Timesa v začetku tisočletja zaupal, da je v osemdesetih igral za bolno sestro, v devetedesetih za Hrvaško, nato pa mu je pričelo zmanjkovati motivacije.

"Morda zdaj končno igrate zase?" ga je vprašal novinar. "Morda," je odvrnil Goran. "Toda sebe nimam tako rad."

"Eden najtežjih dni v mojem življenju je prišel konec leta 1988. Pripravljal sem se za odhod v Avstralijo, kjer so me čakale kvalifikacije za nastop v Adelaidu in na OP Avstralije. Preden sem se odpravil na pot, mi je oče povedal, da je sestra zbolela in da je zdravljenje drago, zato bo ostal doma. Tiste noči nisem mogel spati. Naslednji dan sem odpotoval v Avstralijo in tam izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij za Adelaide, a se kot srečni poraženec vseeno uvrstil na turnir in prišel do četrtfinala. Tudi v Melbournu sem se prebil čez kvalifikacije in se uvrstil v četrtfinale. Ves denar, ki sem ga zaslužil v Avstraliji, sem dvignil v gotovini in ga spravil v jakno, katere nisem slekel vse do prihoda domov. Tudi na letalu nisem zatisnil očesa. Doma sem očetu izročil jakno in denar, želel sem se samo dobro naspati," je razkril Ivanišević. Šlo je za približno 200.000 kun oziroma 27.000 evrov, ki jih je družina porabila za sestrino zdravljenje.

Goran Ivanišević je v celotni karieri samo s turnirskimi nagradami zaslužil slabih 20 milijonov dolarjev.

goran ivanišević | Avtor: Epa Mari Epa
 

Komentarjev 8
  • Avatar Annasterra
    Annasterra 01:39 06.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 22:53 05.oktober 2019.

    Najludji tenisač v zgodovini.

  • Kmodri 18:19 05.oktober 2019.

    Briga nas. Koliko jih umre pa nihče ne poveličuje njihove smrti. Nehajte pisati o kultih osebnosti.

Sorodne novice