Šport
3 ogledov

Tragičen konec Lanzingerjeve zgodbe

Nesrečnemu Lanzingerju bodo morali amputirati nogo. Žurnal24 main
Zgodba 27-letnega avstrijskega smučarja Matthiasa Lanzingerja, ki je v nedeljo na superveleslalomu grdo padel, se je končala tragično. Zdravniki so mu morali amputirati nogo.

Nedeljski padec avstrijskega smučarja Matthiasa Lanzingerja na tekmi svetovnega pokala v norveškem Kvitfjellu se je končal žalostno. Potem ko so bili zdravniki po prvi operaciji še optimistični, pa so v torek objavili, da bodo morali smučarju zaradi neustrezne prekrvitve nogo amputirati. Prekrvitev poškodovane noge namreč tudi po večurni operaciji ni bila vzpostavljena, zato so morali zdravniki v univerzitetni bolnišnici v Oslu danes zjutraj na žalost skleniti, da bo nogo treba amputirati. Stanje nesrečnega Lanzingerja, ki so mu amputirali spodnji del leve noge, je dva dneva po operaciji dovolj stabilno, da so ga v četrtek iz Osla prepeljali v domovino. Sedemindvajsetletni smučar bo zdravljenje nadaljeval v Salzburgu.

 

Preberite še ...

Streitberger prvi, hud padec Lanzingerja
Lanzinger že operiran
Galerija najhujših padcev v tej zimi

"Prekrvitev smo sicer še nekako zagotovili, a je bila noga predolgo brez krvi, prav tako pa nismo mogli zagotoviti prekrvitve v preostalem mehkem tkivu, tako da noge ni bilo možno stabilizirati. Zaradi nepopravljive škode je amputacija neizogibna, da ne bi prišlo do še hujših posledic," je po prvi operaciji v Oslu dejal avstrijski strokovnjak Thomas Hölzenbein. Lanzinger, ki je uspeh kariere dosegel decembra 2005 v Beaver Creeku, ko je v superveleslalomu osvojil tretje mesto, je v svetovnem pokalu točke osvojil 25-krat. Kot mladinec je bil dober slalomist. Tako je leta 2000 v Kanadi osvojil naslov mladinskega svetovnega podprvaka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.