Šport
17 ogledov

Tragična smrt svetovnega prvaka v reliju

Colin McRae je svojo prvo zmago na relijih za svetovno prvenstvo dosegel leta 19 Žurnal24 main
Nekdanji svetovni prvak v reliju Britanec Colin McRae je skupaj s petletnim sinom tragično preminil v strmoglavljenju helikopterja v soboto zjutraj.
 
 

Kot voznik je bil Colin talent brez primere. Bil je Michael Schumacher v reli tekmovanju.

Jeremy Hart, reli poročevalec

 
Colin McRae je strmoglavil in zgorel v plamenih v kraju Jerviswood v Lanarkshireju, slab kilometer stran od domače hiše.  Škotov agent Jean-Eric Freudiger je dejal, da je 39-letnik helikopter pilotiral sam. Ob njem naj bi umrli še njegov petletni sin Johnny , še ena odrasla oseba in še en otrok. Policisti so objavili vest, da v nesreči ni bilo preživelih in da imajo zaradi ognja, ki je izbruhnil po padcu, težave pri identifikaciji trupel. Uradna identifikacija naj bi tako trajala še nekaj časa. Nebo je bilo v oblakih, rahlo je pihal veter, vendar naj bi bila vidljivost dobra, zato ni znano, kaj je bil vzrok nesreče.

McRaeva žena  Alison in njena devetletna hči Hollie nista bili v helikopterju. Policisti so ju iz kraja nesreče odpeljali nazaj v hišo. Alison naj bi bila videti mirna, vendar so sosedje zatrdili, da se je pozneje iz hiše razlegal glasen jok in kričanje.

Reli poročevalec in dober Colinov prijatelj Jeremy Hart , ki je večkrat letel z nekdanjim svetovnim prvakom, je pokojnika opisal kot odličnega in zanesljivega pilota z veliko izkušnjami. "Colin je redno letal po vsej Veliki Britaniji in celo drugod po Evropi. Poznal je teren ter vremenske razmere v Jerviswoodu in to zelo dobro," je prepričan Hart.

"Kot voznik je bil Colin talent brez primere. Bil je Michael Schumacher v reli tekmovanju," pretreseno zaključuje svoje misli o tragično preminulem športnem vzorniku Jeremy Hart.



McRae je leta 1995 postal prvi Britanec, ki je slavil v svetovnem prvenstvu relija. Veljal je za enega najboljših športnikov na Otoku. V svoji karieri je v svetovnem prvenstvu relija kar 42-krat stal na zmagovalnem odru, od tega kar 25-krat na najvišji stopnički. Od aktivne 19-letne kariere, v kateri je sedel za volanom Subaruja, Citroëna, Forda in Škode, se je poslovil leta 2006. Bil je tako priljubljen, da je služil kot navdih za izdelavo najbolje svetovno prodajane računalniške reli igrice, imenovane prav po njem.

VIDEO: Izbrani trenutki kariere velikega šampiona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.