Šport
17 ogledov

Tragično: smrtna nesreča na speedwayu

lee richardson
1/5
EPA
Britanec Lee Richarson je v zavoju izgubil nadzor nad svojim motorjem in pri tem trčil v zaščitno ograjo. Na pomoč mu je takoj priskočila zdravniška služba, vendar so bile poškodbe prehude.

Triintridesetletnega Britanca so takoj po nesreči odpeljali v bolnišnico, vendar mu zaradi težkih notranjih poškodb niso mogli več pomagati. Tragedija se je zgodila na speedway tekmi v poljskem Vroclavu. Nesrečni Britanec je sicer bivši svetovni mladinski prvak. ''Vsi v klubu so pretreseni ob izgubi odličnega kapetana, človeka, in kar je najpomembneje, odličnega očeta in moža. Z mislimi smo z njegovo družino v teh težkih trenutkih in prepričani smo, da so naši navijači prav tako užaloščeni ob tej tragični novici,'' se je glasil prvi odziv ekipe.

Kmalu po smrti so mnogi dirkači na spletu namenili nekaj besed v spomin temu izjemnemu dirkaču. ''Neverjetno, kar sem pravkar slišal. Sploh se ne zdi resnično in še eden nič kriv je odšel. V mislih smo z družino Richardson. Počivaj v miru, Lee,'' je zapisal svetoni prvak Greg Hancock.

Lewis Bridger, prav tako speedway dirkač, je zapisal: ''Počivaj v miru Rico. Super fant v tem športu. Zgledoval sem se po tebi. V solzah sem. Tega zares nočem verjeti.''

Tragedije v svetu športa se tako očitno nadaljujejo. V zadnjih dveh mesecih so življenje izgubili plavalec Dale Oen, odbojkaš Vigor Bovolenta, nogometaš Piermario Morosini in po novem še Lee Richardson. Prav na današnji dan pa je v Hamburgu preminil še nemški jadralec Timo Jacobs. Vzrok smrti naj bi bilo vnetje srčne mišiče, ki jo je staknil po virusnem obolenju.

Komentarjev 1