Šport
26 ogledov

Trajković klonil pred olimpijskim prvakom

Ivan Trajković London olimpijske igre 2012 Stanko Gruden/STA
Ivan Trajković je na olimpijskih igrah v Londonu v kategoriji nad 80 kilogramov v prvem krogu izgubil proti aktualnemu prvaku Južnokorejcu Dongminu Chaju in osvojil končno 13. do 16. mesto.

Slovenski taekwondojist Ivan Trajković je na olimpijskih igrah v Londonu izgubil prvo borbo v kategoriji nad 80 kg. S 4:9 ga je premagal olimpijski prvak iz Pekinga, Južnokorejec Dongmin Cha. Trajković je še imel nekaj upanja na bronasto kolajno. V primeru, da bi se Cha prebil do finala bi našega borca čakal nastop v repasažu, a Južnokorejec je v nadaljevanju izgubil proti Turku Bahriju Tanrikuluju, s čimer je Slovenec končal svoje nastope in osvojil končno 13. do 16. mesto.

Bistričan je prvo borbo odlično začel. Pogumno se je lotil slovitega nasprotnika in povedel s 4:0. Tudi nekaj sekund kasneje se nasprotnika zadel iz krožnega obrata v glavo, a sodniki tega niso videli. Slovenskemu borcu so protest, kjer lahko ob nedosojenem udarcu vloži karton, razveljavili, saj so sodniki menili, da Korjeca ni zadel v glavo. Počasni posnetek je pokazal zadetek v glavo z nogo, zaradi katerega bi moral Trajković dobiti še štiri točke, a se sodniki za kaj takega niso odločili, bržkone zato, ker je nasproti stal aktualni olimpijski prvak.

Brez komentarja sodnikov

Trajković je nato skušal zadržati dobljeno prednost do konca, a je Korejec nizal točko za točko. Približal se je na 2:4, nato po uspešnem protestu povedel s 5:4 in na koncu slavil z 9:4. “Dobro sem se počutil, treme ni bilo, pogumno sem šel v borbo. Posnetka žal nisem videl, a mislim, da sem nasprotnika zadel, zato sem tudi pokazal trenerju, naj vloži protest. Žal je tako, da imajo sodniki zadnjo besedo in zdaj moram upati, da se Korejec prebije do finala,” je po uvodni borbi dejal Trajković, ki ni želel kritizirati dela sodnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.