Šport
237 ogledov

Trbovlje za en dan prestolnica Slovenije

krušič egart Facebook
Trbovlje bodo v soboto, 19. novembra, znova postale prestolnica slovenskega MMA, ko bo Andrej Bregar v športni dvorani Polaj organiziral AFC Vol. 2 The Final Chapter (začetek ob 19. uri). Gledalci bodo videli deset borb.

Novodobni gladiatorji bodo v soboto, 19. novembra, znova vkorakali v kletko sredi trboveljske športne dvorane Polaj. Slovenska MMA-organizacija Adrenaline Free Fight Challenge, ki je luč svet ugledala letošnjega marca, bo organizirala drugi event pod imenom AFC Vol. 2 The Final Chapter. Skupno bomo videli deset borb, svoje znanje pa bodo predstavili borci iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine in Črne gore.

Kot nam je zatrdil organizator Andrej Bregar, priprave potekajo po načrtih. "Vse je tako, kot mora biti. Hvala bogu. Dela je zelo veliko, težko bi rekel, kaj mi je vzelo največ časa, saj se je treba posvetiti vsemu," nam je povedal Bregar, ki je zaseden od jutra do večera. Dela je zagotovo veliko, sploh če želiš, da bo vse potekalo na najvišji mogoči ravni. Po zaslugi dragocenih izkušenj, ki jih je Bregar s sodelavci dobil na prvem eventu AFC, pa je vse skupaj nekoliko lažje. "Tokrat je veliko lažje. Izkušnje s prvega eventa so neprecenljive. Zdaj nimamo toliko težav, kot smo jih imeli prvič, ko za nekatere stvari nismo vedeli, kako jih narediti," je dejal Bregar in dodal: "Tokrat bomo zagotovo imeli zvonec, ki bo oznanjal začetek in konec vsake runde (smeh)."

Kot smo že zapisali, bomo videli deset borb po pravilih MMA. Bregar obljublja, da bodo gledalci imeli kaj videti. "Menim, da bo najbolj zanimiva borba med Vasom Bakočevićem in Aleksandrom Rakasom. Tudi borbi Lemmyja Krušiča proti Matiji Blažičeviću in Josifa al Saida proti Muamerju Jugoviću bi znali biti zelo zanimivi."

V eni od borb bo v kletko stopil tudi Bregar, ki pravi, da ga v prihodnje ne bomo več videli v dvojni vlogi (organizatorja/borca), saj je enostavno nemogoče vse skupaj usklajevati: "To je prvič in zadnjič, da se borim in organiziram. Malce me je zdelal še prehlad, ampak vse bomo uredili tako, kot je treba."

Fight card sicer po večini sestavljajo precej neznani borci, vendar ne dvomimo, da bodo pustili srce v kletki in kljub pomanjkanju znanja in izkušenj navdušili gledalce. "Luka Alauf in Enes Yakuzza Semič bosta celo prvič stopila v kletko. Tudi v prihodnje bosta eno borbo sestavljala debitanta. S tem želim še spodbuditi dogajanje v Sloveniji," je to potezo komentiral Bregar in za konec še razkril nekaj načrtov za prihodnost: "Za naslednji event imamo sestavljenih že kar lepo število borb. Točnega datuma še ne morem razkriti, vendar dogodek načrtujem že kmalu na začetku naslednjega leta."

AFC Vol. 2 The Final Chapter, fight card:

Do 72 kg: Aljoša Martinčič (Slo) vs. Jernej Gajšek (Slo)
Do 73 kg: Aleksandar Rajčić (Srb) vs. Jure Smerdelj (Slo)
Do 77 kg: Luka Alauf (Slo) vs. Enes Yakuzza Semič (Slo)
Do 77 kg: Josif al Said (Srb) vs. Muamer Jugović (Bih)
Do 84 kg: Gašper Zavašnik (Slo) vs. Špiro Kovač (Hrv)
Do 84 kg: Denis Kurbus (Slo) vs. Antonio Mijatović (Hrv)
Do 93 kg: Milan Perišič (Slo) vs. Zoran Zoča Milačič (Slo)
Do 93 kg: Andrej Bregar (Slo) vs. Kristjan Rejc (Slo)
Do 70 kg: Lemmy The Dog Krušič (Slo) vs. Matija Blažičević (Hrv)
Do 72 kg: Vaso Bakočević (Črg) vs. Aleksandar Rakas (Hrv)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.