Šport
25 ogledov

Trdoživi Nashville se ne da

Joel Ward je prispeval dva Nashvillova gola. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hokejisti Nashvilla so na peti tekmi polfinala vzhodne konference lige NHL na gostovanju ugnali Vancouver s 4:3 in znižali zaostanek v zmagah na 3:2 ter preprečili Kanadčanom, da se že uvrstijo v finale.

Tekmo sta v prid ekipe iz Tenneseeja odločila David Legwand in Joel Ward, ki sta zadela po dvakrat in v začetku zadnjega dela so hokejisti iz Nasvilla vodili že s 4:2. Ryan Keslers, ki v polfinalu končnice zadeva kot za šalo, je v 57. minuti še poskrbel za znižanje zaostanka, že pred tem je dosegel tudi prvi gol svoje ekipe. Gostitelji pa četrtega gola in podaljška niso dosegli, saj je bil gostujoči vratar Pekka Rinne, zbral je 29 obramb, pretrd oreh za domače napadalce. Kesler je na zadnjih treh tekmah dosegel že pet golov, tokrat mu je še več preprečila poškodba, saj ga je med tekmo v obraz zadel plošček in zdravniki so morali rano oskrbeti s šivi. Kljub temu se je vrnil na led.

"Igramo zelo dobro. Tudi danes smo igrali zelo dobro in lepo ustavili Nashville. Niso imeli prav veliko priložnosti, a na žalost so imeli nekaj zelo lepih in jih tudi realizirali. Popraviti moramo še to in uvrstili se bomo naprej," je po tekmi dejal Vancouvrov švedski legionar Daniel Sedin, ki še kar čaka na svoj prvi gol v tem dvoboju.

Drugačnega mnenja je bil trener Nashvilla Barry Trotz: "Bili smo stisnjeni v kot, morali smo zmagati. Tekma je bila tudi odličen test za značaj te ekipe, ki je pokazala, da zna zdržati, ko je najtežje. Natančno smo se držali dogovora pred tekmo in na koncu dosegli želeno zmago."

Liga NHL, konferenčni polfinale:


Zahod:
Vancouver Canucks : Nashville Predators 3:4 /3:2/
Kesler 2, Torres; Ward 2, Legwand 2

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.