Šport
24 ogledov

Treba je utruditi Huertasa

Žurnal24 main
Slovenski košarkarji se bodo v sredo v odločilni tekmi za drugo mesto v skupini B pomerili z Brazilijo. Tekma se bo v dvorani Abdi Ipekci v Istanbulu začela ob 20.30 po slovenskem času.
Sojenje je bilo korektno
V hrvaškem taboru so za poraz s Slovenijo obtožili sodnike, Memi Bečirović pa pravi: "Ne, zelo korektno so odsodili. Vedno se lahko pojavi dvom o tem ali onem, ampak mislim, da je bilo sojenje zelo korektno. Tomić je bil zelo nervozen. Naredil je še več osebnih, kot pa so mu jih piskali."

Selektor Memi Bečirović si je pozorno ogledal tekmo Brazilije proti ZDA. "Odlično so odigrali. Američanom so se čvrsto postavili po robu. Pričakujemo težko tekmo. Verjamem, da se bomo dobro pripravili, odigrali dobro tekmo in zmagali." Katere pa so glavne točke v igri brazilske reprezentance? "Marcelo Huertas je motor ekipe, Leandro Barbosa strelec. Če utrudimo Huertasa, potem nimajo prave zamenjave. Kadar na položaju 'playa' zaigra Barbosa, igra bolj zase, kot pa za ekipo. Poizkušali bomo pritiskati na Huertasa in Barboso. Pod košem je izjemno kakovosten Tiago Splitter, ki ga bo treba omejiti, kolikor se ga bo pač dalo. To je ta os, ki drži Brazilce v igri," ocenjuje Memi. Pri Brazilcih na tem prvenstvu še ni zaigral visoki Anderson Varejao, ki si je pred odhodom v Turčijo poškodoval gleženj. Se v naši izbrani vrsti pripravljajo tudi nanj? "Varejao je NBA-igralec, kakovosten. Lahko veliko prinese, lahko pa jim tudi poruši sistem. Gledamo ekipo kot celoto. Ne smemo se pripravljati posebej na enega igralca, ampak na ekipo," odgovarja Bečirović.

In kje je prednost slovenske reprezentance? "Naša prednost je na položaju krilnega centra, kajti oni več igrajo z igralci, ki so bolj krila, kot krilni centri. Lahko bi jih napadli po globini prek Slokarja in Zupana. Mi imamo svoje adute, oni svoje. Bomo videli na tekmi," trdi Bečirović. In kakšen je recept za uspeh? "Brazilija je bolj atletska ekipa od nas. Treba bo pametno nadzirati napade. Bolj pomembna je obramba. Moramo se čvrsto postaviti na samem začetku tekme. Vedno začnemo premehko. Vedno lovimo nasprotnika. Veseli pa to, da v tretji četrtini spremenimo način igranja in tekmo pripeljemo do konca. Po eni strani sem vesel, da imamo še to rezervo in da se lahko dvigujemo tekmo za tekmo, kar bi bilo idealno," napoveduje selektor.

Proti Hrvaški sta v prvi peterki začela Samo Udrih in Miha Zupan ter upravičila selektorjevo zaupanje. Kdo pa bo tokrat začel tekmo? "Gremo od tekme do tekme, odvisno tudi od tekmeca. Brazilija igra s tremi branilci, verjetno bomo tudi mi tako začeli, ker nočem, da nas prešprintajo," odgovarja Bečirović. Pod košem bo zagotovo začel Primož Brezec, ki je v ponedeljek dobro odigral. "Brezec je na začetku tekme odlično zaustavil Tomića. Naredil je prav tisto, kar smo želeli. Vidmar vstopa s klopi. Svoje delo atletsko dobro opravi, v skoku, pretepanju pod košem ni težave. Vsi štirje centri, tudi Slokar in Zupan, so odlično opravili svoje delo."

V slovenski reprezentanci je nekaj manjših težav s poškodbami, a bodo do tekme prav vsi nared. V ekipi vlada izjemno vzdušje, prosti torek pa so Jaka Lakovič in soigralci izkoristili za počitek, nekateri so odšli v bazen. Da jih proti Braziliji zanima samo zmaga, je potrdil tudi Boštjan Nachbar: "Štartamo na zmago. Poznamo ekipo, posameznike. Dobro bomo pripravljeni. Kdo je favorit, nas ne zanima. Verjamemo vase in gremo na zmago. Ta bi bila super, poraz pa ne bi bil nič tragičnega. Samozavesti nam ne manjka!"

Nagradna igra na FB profilu
Tudi tokrat smo za vas pripravili nagradno igro na našem Facebook profilu. Vprašaje se glasi: Kdo bo zmagal (Slovenija ali Brazilija) in za koliko točk? Tisti, ki ugane oz. bo najbližje, dobi lepo Žurnalovo majico! Če še niste naši oboževalci, lahko postanete TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.