Šport
57 ogledov

Veteran rešil življenje mlademu boksarju?

nick blackwell eubank twitter Reševalni pas/Twitter
Nekdanji britanski prvak srednje težke kategorije je v umetni komi, potem ko je na dvoboju s Chrisom Eubankom, ml. utrpel možganske krvavitve.

Nick Blackwell je na enostranskem dvoboju s Chrisom Eubankom mlajšim, sinom nekdanjega boksarskega prvaka Chrisa Eubanka, utrpel poškodbe možganov in pristal v bolnišnici. 

Eubank, ml. je dominiral od samega začetka dvoboja. V tretji in četrti rundi je nasprotnikov obraz prekril s krvjo, v nadaljevanju pa mu je zadal kopico uničujočih udarcev. 

Njegov oče je sodnika pozival, naj dvoboj prekine, vendar se delilec pravice za to ni zmenil. Obračun je prekinil šele v deseti rundi, ko je zdravnik ob ringu presodil, da Blackwell ne vidi na levo oko.

Nekdanji prvak se je po koncu dvoboja sesedel in po posredovanju zdravniške službe dvorano zapustil na nosilih.

''Nick je v umetni komi in na intenzivni negi. Gre za običajen postopek, da bi zmanjšali oteklino. Nimamo časovnega okvirja. Zdaj lahko le čakamo,'' je povedal generalni sekretar britanskega boksarskega odbora Robert Smith. Po prvih informacijah je njegovo zdravstveno stanje stabilno, možnosti za popolno okrevanje pa spodbudne.

V taboru novopečenega prvaka so prepričani, da bi bilo potrebno dvoboj prekiniti že prej, ker pa sodnik njihovega mnenja ni upošteval, je odgovornost prevzel Eubank starejši
Upokojeni boksar je sinu svetoval, naj nasprotnika ne udarja v obraz, temveč v telo, s tem pa si je prislužil pohvale boksarskih navijačev, ki menijo, da je z intervencijo bržkone Blackwellu rešil življenje.

''Če sodnik ne bo ustavil dvoboja, ne vem, kaj naj ti rečem, povem ti pa tole: če ne bo prekinil in ga boš še naprej tako tepel, se bo poškodoval. Zakaj sodnik ne prekine? Ne razumem. Morda mu ne bi smeli prepustiti odločitve. Ne boš ga premagal z udarci v obraz, premagaj ga z udarci v telo,'' so citat nekdanjega boksarja, ki je črpal iz lastnih izkušenj, ujele televizijske kamere.

Udarci Eubanka, ml. v zadnjih dveh rundah niso bili več tako pogosti in odločni, saj se je boksar upravičeno bal za zdravstveno stanje svojega nasprotnika. ''Zadel sem ga z več močnimi udarci. Morda bi moral sodnik prej prekiniti dvoboj. Spoštujem vsakogar, ki stopi v ring. Žalostno je, da ga je zapustil na nosilih,'' je povedal Eubank, ml.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.