Šport
8 ogledov

Trener noče biti grešni kozel

Asafa Powel Reuters
Ob dopinški aferi jamajškega atleta Asafe Powella, ki je padel na testu po državnem prvenstvu v Kingstonu, se je plaz kritik usul predvsem na kondicijskega trenerja Christopherja Xuereba.

Ta je nekaj dni po izbruhu afere prvič pojasnil svojo plat zgodbe in zanikal, da bi bil on kriv za pozitiven izid testa.

Paul Doyle, manager Asafe Powella, meni, da je zgolj Cristopher Xuereb kriv, da sta na testiranju padla tako Powell kot sprinterka Sherone Simpson, za katero je prav tako skrbel Kanadčan. Doyle je od kondicijskega trenerja dobil seznam sredstev, s katerimi je zalagal oba sprinterja, in prepričan je, da je za pozitiven test kriva kombinacija teh sredstev.

"Oba športnika samo iščeta grešnega kozla. Asafe Powella in Sherone Simpson nisem oskrboval s prepovedanimi sredstvi. Vsa moja sredstva so priznane blagovne znamke, kupljena v uglednih trgovinah. Tudi italijanska policija ni našla nič prepovedanega. Ne vem pa, kaj sta atleta še jemala poleg teh sredstev," je v svoj bran v izjavi za javnost sporočil kondicijski trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.