Šport
19 ogledov

Trener po tekmi hvalil Kopija: Bil je najboljši

McDonagh Kopitar New York Rangers Los Angeles Kings NHL Reuters
Rezervni vratar Ben Scrivens je še drugič zapored tekmo končal brez prejetega gola in Los Angeles Kings so z Anžetom Kopitarjem v Madison Square Gardnu premagali New York Rangers (1:0).

Odsotnost Jonathana Quicka je Benu Scrivensu proti New York Rangersom ponudila novo priložnost v vratih Los Angeles Kings, ki je soigralec Anžeta Kopitarja s 37 obrambami ni izpustil iz rok. Tokrat je zbral 37 obramb za zmago nad domačim moštvom, za katero je edini gol po podaji Slave Vojnova dosegel Tyler Toffoli.

Kralji so slavili po izenačenem dvoboju, ko je Toffoli v drugi minuti druge tretjine odločil zmagovalca. Gostitelji so sicer slabe tri minute pred koncem proslavljali izenačenje, toda gol Dominica Moora so sodniki razveljavili, ker ga je dosegel z drsalko.

"V Madison Square Gardnu ne igraš vsak dan"

Kralji po štirih tekmah na gostovanju vračajo v Los Angeles z izkupičkom treh zmag in enega poraza. Izgubili so le na začetku turneje po severovzhodu ZDA, in sicer v bližnji soseščini v Buffalu. V četrtek so zaostanek dveh zadetkov spremenili v zmago proti New York Islanders na Long Islandu s 3:2, v petek pa so z 2:0 premagali New Jersey Devils v Newarku.

"Prva tekma na potovanju nam ni šla po načrtih in smo izgubili po kazenskih strelih. Potem smo spet našli svojo igro. Na zadnji tekmi na tako dolgem potovanju hitro pade motivacija, ampak fantje smo bili danes zelo motivirani. Morda tudi zaradi tega, ker v Madison Square Gardnu ne igraš vsak dan, zato je bilo mogoče še malce več želje. Definitivno je bila zelo dobra tekma skozi vseh 60 minut. Naš vratar je bil spet odličen in tudi njemu gredo velike zasluge za to zmago," je po tekmi slovenskim novinarjem povedal Kopitar.

Sodniki razveljavili gol Rangersom

Tekma proti rangerjem je bila izenačena vse do zadnje tretjine, ko so domači kar dvakrat imeli po dva igralca več na ledu, vendar jim številnih priložnosti ni uspelo izkoristiti. Vratar kraljev Scrivens je na tekmi ubranil 37 strelov, vratar domačih Henrik Lundqvist pa 29. Toffoli je po minuti in 23 sekund v drugi tretjini ustrelil proti Lundqvistovim vratom, zadel drsalko domačega branilca Antona Stralmana in plošček je našel pot v gol.

Moore Stoll Doughty Scrivens New York Rangers Los Angeles Kings NHL | Avtor: Reuters Reuters
Z drsalko je plošček dve minuti in 41 sekund pred koncem tekme potisnil za Scrivensov hrbet domači igralec Moore, vendar je bil gol po pritožbi kraljev na veliko razočaranje bučnega domačega občinstva razveljavljen. Kralji se sedaj vračajo domov, kjer jih čakajo tri tekme zapored.

Trud za vsako priložnost

"Ritem je bil dober od samega začetka. Rangers so dobri blokerji strelov in morali smo se potruditi za vsako priložnost. S potekom tekme pa smo bili vse boljši," je po tekmi še povedal Kopitar, ki je s smehom pokazal, da ga razveljavljeni gol domačih niti najmanj ne gane.

Z zmago se je tudi uresničila Kopitarjeva želja, ko je dan prej v Newarku v šali dejal, da malce maščevanja ne bi škodilo, ker so proti rangerjem izgubili prvi medsebojni dvoboj letošnje sezone v Los Angelesu. Trener Darryl Sutter je bil na koncu poln hvale na račun Kopitarja.

Trener: "Kopitar nocoj najboljši na ledu"

"Nocoj je bil najboljši na ledu, Mislim, da je dobil 90 odstotkov dvobojev. S potekom tekme je postajal vse boljši in boljši. Imel je odlično tekmo," je povedal trener kraljev Sutter.

"Naš trener je pač takšnega značaja, da se bomo danes poveselili zmage, jutri pa bo pogledal video, kje bi lahko bili boljši. Zanesljivo so nekje podrobnosti, da lahko boljše odigramo. Sezona bo še zelo dolga in treba bo graditi igro, da bomo v najboljši formi, ko bo to najbolj pomembno," je komentiral Hrušičan in dejal, da je vzdušje v ekipi zelo dobro, pri čemer včasih pomagajo tudi daljše turneje zunaj doma, ker se igralci tako malce bolj zbližajo.

To je bila peta zmaga za Los Angeles v zadnjih šestih tekmah, zdaj jih čakajo tri pred domačimi navijači v Staples Centru. Prva bo na sporedu že v torek proti Tampa Bay Lightning.

Liga NHL, rezultati:

New York Rangers : Los Angeles Kings 0:1
Ottawa Senators : Columbus Blue Jackets 1:4
Washington Capitals : St. Louis Blues 4:1
Chicago Blackhawks : San Jose Sharks 5:1
Minnesota Wild : Winnipeg Jets 2:1
Vancouver Canucks : Dallas Stars 1:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.