Šport
27 ogledov

Trening Kraljev ob potici

Anže Kopitar v novi sezoni v Los Angelesu ne bo osamljen. Žurnal24 main
Četrti september je dan, ko družina Kopitar zapušča domačo grudo in se združena odpravlja v ZDA.

Anžeta smo z očetom Matjažem ujeli med enim zadnjih treningov v Podmežakli, kjer je zvezdnik lige NHL skupaj z jeseniškimi hokejisti opravil priprave na drugo sezono med severnoameriškimi profesionalci.


 

Zanimivosti iz Anžetovega življenja v ZDA:

Anžetova navijača sta hollywodska zvezdnika Cuba Gooding Jr, ki se tudi sam amatersko ukvarja s hokejem, in zvezdnica serije 24 Elisha Cuthbert, sicer dekle nekdanjega soigralca Seana Averyja.

20-letnik prvič po treh letih ne bo več „samotar“. V LA-ju bo z družino živel v novi hiši, v predelu Hermosa Beach, le streljal od dolgih peščenih plaž. Hrušičan je v krstni sezoni v ligi NHL v 72 tekmah zbral 61 točk. Cilj v novi je še višji, 82 točk. Tokrat ne bo edini Kopitar v dresu Kraljev. Oče Matjaž bo prevzel delo z mlajšimi selekcijami, starimi od 16 do 20 let, v junior Kingse pa se seli Anžetov 14-letni brat Gašper. Američani od njega pričakujejo ogromno, nič manj kot da zraste v še enega Anžeta. Oče umirja strasti: „To je težko, saj si dva človeka nikoli nista podobna. So različni tipi igralcev in ljudi.“

Ena od stvari, ki jih je Anže v ZDA najbolj pogrešal, je bila domača kuhinja. Mama bo skrbela, da na jedilniku ne bo le hitra prehrana in da bo iz kuhinje zadišala tudi goveja juha. Sam obljublja, da bo soigralce pogostil s kakšno od slovenskih kulinaričnih specialitet, kot je potica.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.