Šport
11 ogledov

Treninga: Schumi blestel v dežju, Vettel ne

Vettel Button Red Bull McLaren VN Avstralije Melbourne formula 1 EPA
Pred nedeljskim začetkom nove sezone v formuli 1 so dirkači v Melbournu opravili petkova prosta treninga, ki sta ju dobila Jenson Button (McLaren) in Michael Schumacher (Mercedes). Svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull) je bil daleč zadaj.

Britanec Jenson Button (McLaren) je bil najhitrejši na prvem treningu voznikov formule 1 pred uvodno dirko sezone svetovnega prvenstva za veliko nagrade Avstralije v Melbournu. Drugi je bil njegov rojak in moštveni kolega Lewis Hamilton, tretji pa sedemkratni prvak Nemec Michael Schumacher (Mercedes). Šele enajsti je bil Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), dvakratni zaporedni branilec naslova prvaka.

Drugi trening je potekal na mokri stezi, kjer se je tako kot v svojih šampionskih letih najbolje znašel Schumarcher, ki je bil za dobro desetinko hitrejši od rojaka Nica Hülkenberga (Force India Mercedes) in tretjega pa Mehičana Sergia Péreza (Sauber). Vettel, lanski zmagovalec avstralske velike nagrade, je bil v drugo deseti, Button pa šele 15., mesto pred Hamiltonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.