Šport
52 ogledov

Trenutek resnice za Cro Copa

1/4
Žurnal24 main
Mirko Filipović Cro Cop se v noči na nedeljo vrača v ring. Na UFC 128 se bo v oktagonu pomeril z Brendanom Schaubom. V glavni borbi večera bo Jon Jones poskušal odvzeti pas "Shogunu".

Marsikateri hrvaški ljubitelj mešanih borilnih veščin (MMA) bo prebedel noč na nedeljo. Glavni krivec za bedenje bo njihov veliki zvezdnik Mirko Filipović Cro Cop, ki ga v prvi borbi uvodnega dela UFC 128 v New Jerseyju čaka borba proti mlademu levu Brendanu Schaubu. Cro Cop je bil v zadnjih borbah daleč od svoje stare podobe, medtem ko Schaub velja za enega najbolj obetavnih mladih težkašev. Na svojem računu ima sedem zmag in le en poraz. Američan se še posebej bodri z zadnjo zmago proti Gabrielu Gonzagi, ki je pred leti že premagal Cro Copa. Hrvat je že pred dnevi dejal, da bo v primeru poraza najverjetneje sklenil svojo uspešno športno pot. Tudi za Schauba bo ta borba zelo pomembna. V primeru zmage bi dokončno potrdil svoj talent, v primeru poraza pa bo ostal "večni talent". Na tehtanju je Filipović tehtal 104 kilograme, kar je sedem manj od Schauba z vzdevkom "The Hybrid".

V glavni borbi večera bo Mauricio "Shogun" Rua proti Jonu Jonesu prvič branil pas prvaka v srednje težki kategoriji. Jones bo pri 23-letih eden najmlajših, ki bo dobil priložnost, da se bori za UFC pas. Njegovi pretekli rezultati pa govorijo, da si je to povsem upravičeno zaslužil.  Na tehtanju sta imela oba točno 93 kilogramov.

Na Dunaju pet Slovencev

V nedeljo zvečer bo zelo zanimivo tudi na Dunaju, kjer se bo na prireditvi pod imenom Victory Combat Sports 1 predstavilo kar pet Slovencev. Bojan Kosednar se bo v izjemno zanimivi borbi pomeril s Tamerlanom Burujevim, Edvin Ramdedović z Amirjem Visalimovim, Lemmy Krušič z Jakobom Poschnerjem, Rok Štern z Adinom Buljubašićom in Denis Chorchyp z Mikeom Azabom. Zelo močna MMA prireditev bo ta vikend potekala tudi v Varšavi na Poljskem. Tamkajšnji KSW je privabil mnoga zveneča imena (James Irvin, Rameau Thierry Sokoudjou) in potrdil, da trenutno spada med najmočnejše organizacije na stari celini.

UFC 128: "Shogun vs. Jones"


Glavne borbe:

Mauricio "Shogun" Rua – Jon Jones
Urijah Faber – Eddie Wineland
Jim Miller – Kamal Shalorus
Nate Marquardt – Dan Miller
Mirko "Cro Cop" Filipović – Brendan Schaub

Uvodne borbe:

Luiz Cane – Eliot Marshall
Edson Barboza – Anthony Njokuani
Ricardo Almeida – Mike Pyle
Kurt Pellegrino – Gleison Tibau
Joseph Benavidez – Ian Loveland
Raphael Assuncao – Erik Koch
Nick Catone – Costantinos Philippou

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.