Šport
15 ogledov

Trenutek resnice za Cro Copa

Mirko "Cro Cop" Filipović UFC Sherdog.com
V noči na nedeljo bo Las Vegas gostil UFC 137. Nas predvsem zanima, kako se bo po dveh zaporednih težkih porazih odrezal hrvaški zvezdnik Mirko Filipović Cro Cop, ki se bo v oktagonu pomeril z nevarnim Royjom Nelsonom. Morebitni nov poraz bi Filipoviću skoraj zagotovo zaprl vrata največje svetovne MMA organizacije. V glavni borbi se bosta po poškodbi Georgesa St-Pierra pomerila B.J. Penn in Nick Diaz. Zelo zanimiva bo tudi druga borba večera med Mattom Mitrioneom in Cheickom Kongom.

Mirko Filipović Cro Cop pri 37-letih še vedno velja za enega najboljših težkašev v UFC. A dejstvo je, da Hrvat ni več tisti stari Cro Cop iz časov PRIDEA, ko je nasprotnike uničeval predvsem in tudi po zaslugi svojih smrtonosnih high-kickow. Cro Cop se bo po dveh težkih zaporednih porazih (Frank Mir, Brendan Schaub) na UFC 137 pomeril proti Royju Nelsonu. Šteje le zmaga. Na zadnji novinarski konferenci pred vstopom v oktagonu je Filipović namignil, da bi to lahko bila njegova zadnja borba. Po zadnjih porazih je Cro Cop sicer kar nekajkrat namignil, da bi utegnil končati svojo uspešno športno pot. Tokrat pa je prvič o upokojitvi govoril že pred borbo.

"Želim si, da bi videli novega Cro Copa, 15 let mlajšega. Želim si, da bi bilo možno, toda na žalost sem star 37-let in to bi lahko bila moja zadnja borba v UFC. To nima povezave z izidom, če zmagam ali izgubim. Še posebno če izgubim, toda tudi če zmagam, bi to lahko bila moja zadnja borba v UFC. Dal bom vse od sebe in upam, da bodo gledalci spremljali atraktivno borbo. Ne smem si več privoščiti, sploh ne v tem dvoboju, da bo borba razglašena za najbolj dolgočasno, kot je bilo to proti Franku Miru. Mislim, da bova z Royjom prikazal dobro borbo, ter da bodo navijači zadovoljni in navdušeni," je na tiskovki med drugim dejal hrvaški zvezdnik.

Cro Cop, ki se je zadnjič boril marca, ko je klonil proti Schaubu, se je na borbo proti Nelsonu pripravljal kar šest mesecev. Ob tem pa priznal, da se mora vsak borec na določeni točki vprašati, če še lahko nadaljuje in biti pri tem iskren do samega sebe. Cro Cop je izrazil tudi nezadovoljstvo s svojim izkupičkom v največji svetovni organizaciji. Pred prihodom v UFC se je lahko pohvalil z impresivnimi 23 zmagami, štirimi porazi in 2 neodločenima izidoma. V UFC pa je v devetih borbah zbral le štiri zmage. "Nikoli si ne bom mogel oprostiti. Razočaral sem. Ko sem prišel v UFC, so z menoj delali s kraljem. Tudi danes še vedno delajo z menoj kot kraljem. Enostavno tega nisem uspel narediti. Razlogi niso pomembni," je še dodal Filipović.

Tudi v primeru poraza pa bo Cro Cop še vedno imel razlog za dobro voljo, saj ga doma čakata njegova dva sina. "Sproščen sem, ne čutim pritiska. Dal bom vse od sebe, da premagam Royja, ki ga zelo spoštujem. Ne želim ga podcenjevati. Če pa me vprašate, je to najpomembnejši dvoboj v moji karieri. To bo moj najpomembnejši dvoboj v karieri in zato sem treniral tako trdo za sobotni večer. Zelo se že veslim," je za konec še dodal Cro Cop, ki je svojo zadnjo zmago vpisal na UFC 115 proti Patu Barryju.

Nelson: "Kompletnejši sem od Cro Copa"

Borba proti Cro Copu je prelomna tudi za Nelsona, ki bo v oktagon prav tako prišel z dvema zaporednima porazoma. V primeru tretjega bi bil njegov obstanek v UFC močno ogrožen. "Cro Cop je legenda tega športa. Bil je v PRIDE in UFC. To je isti borec, ki te lahko nokautira. Jaz sem kompletnejši borec. Znam se boriti na parterju, znam zrušiti, imam močne roke in trdo brado. Vse te stvari te delajo boljšega od tvojega nasprotnika. Cro Cop je v tem športu več kot deset let in seveda, da je tudi on kompleten. Nadejam se, da bom jaz prikazal svojo najboljšo predstavo, medtem ko je on ne bo," pred borbo razmišlja "Big Country", ki je v pripravah na borbo izgubil nekaj kilogramov, a vsaj na prvi pogled ohranil vsaj delček svojega legendarnega trebuha.

V glavni borbi večera se bosta pomerila B.J. Penn in problematični Nick Diaz. Borba bo vsekakor zanimiva, saj oba slovita kot zelo dobra boksarja in enako nevarna v jiu-jitsuju. Ne gre pa spregledati nit tega, da se bo zmagovalec tega obračuna v prihodnosti pomeril s prvakom velterske kategorije Georgesom St-Pierrom (GSP), v kolikor slednji po okrevanju po poškodbi ubrani naslov proti Carlosu Conditu. V glavnem delu bomo videli še obračun Matta Mitrionea in Cheicka Konga, Hatsua Hiokija in Georgea Roopa ter Brada Tavresa in Dustina Jacobyja.

UFC 137: Penn vs. Diaz

Glavne borbe:

B.J. Penn vs. Nick Diaz
Matt Mitrione vs. Cheick Kongo
Mirko Filipović Cro Cop vs. Roy Nelson
Hatsu Hioki vs. George Roop
Brad Tavares vs. Dustin Jacoby

Uvodne borbe:

Dennis Siver vs. Donald Cerrone
Bart Palaszewski vs. Tyson Griffin
Jeff Curran vs. Scott Jorgensen
Brandon Vera vs. Eliot Marshall
Ramsey Nijem vs. Danny Downes
Francis Carmont vs. Chris Camozzi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.