Šport
17 ogledov

Tretja najhladnejša tekma v zgodovini

navijač nfl seattle minnesota Reševalni pas/Twitter
Temperatura ob začetku tretje najhladnejše tekme v zgodovini ameriške nogometne lige NFL je znašala - 21 stopinj Celzija.

Na stadionu TFC Bank Stadium sta se v ekstremnih temepraturah pomerili ekipi Minnesota Vikings in Seattle Seahawks.

''Brutalno hladno bo,'' so obiskovalce na nevarnost ozeblin opozarjali organizatorji. ''Ozebline bodo nastale na vsakem izpostavljenem delu kože, zato naj se navijači in igralci temu primerno oblečejo,'' so dodali.

Temperatura je ob začetku tekme znašala - 21 stopinj Celzija, a nekateri se vseeno niso pustili motiti.

Po spletu je zaokrožila fotografija navijača, ki je za to priložnost slekel majico. Srčno upamo, da je obdržal vsaj hlače.

Kljub ekstremnim vremenskim pogojem pa to ni bila najhladnejša tekma vseh časov. Leta 1967 sta se Green Bay in Dallas udarila ob - 25 stopnjah, kar je najhladnejša tekma v zgodovini ameriške poklicne lige.

Obračun Minnesote in Seattla si je ogledalo več kot 50.000 gledalcev, na koncu pa so se zmage veselili gostje s končnim izidom 10:9.

''Mraz ni imel posebnega vpliva. Bilo nam je toplo, še posebej na klopi, ki je bila ogrevana. Ni vplivalo na nas,'' je povedal nogometaš Minnesote Teddy Bridgewater.

''Vse je bilo v redu, dokler mi niso zmrznile trepalnice. Takrat sem se spomnil, da je mraz. Ne moreš se pripraviti na kaj takšnega. Občutek je tak, kot bi sedel v zmrzovalniku,'' pa je povedal član Seattla Richard Sherman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.