Šport
18 ogledov

Tretja: Tina 27-ič na stopničkah

1/11
Žurnal24 main
Tina Maze je potrdila izvrstno formo in se na slalomu v češkem Špindlerjevem Mlinu zavihtela na tretje mesto. To so 27. stopničke v karieri. Prva je Marlies Schild pred Kathrin Zettel.

Marlies Schild je zadržala vodstvo po prvi vožnji slaloma v Špindlerjevem Mlinu, prav tako kot Kathrin Zettel, Tina Maze pa je pridobila mesto in se pognala na tretjo stopničko. Drugo vožnjo je Mazejeva odslalomirala suvereno. Pred njo je imela po prvi vožnji četrtouvrščena Korošica 22 stotink prednosti pred dotlej vodilno Veroniko Zuzulovo, do vmesnega časa pa jo je podvojila in v cilj prismučala z 41 stotinkami naskoka. Za njo je zaostala tretja Švedinja Maria Pietilae-Holmner, kar je pomenilo nove stopničke oziroma drugo slalomsko tretje mesto v sezoni. S tem vrhunskim rezultatom je potrdila tretje mesto v skupnem seštevku točk, njena prednost pred Elisabeth Görgl, ki zaseda četrto mesto, pa zdaj znaša 71 točk. Tina Maze je imenitno opravila že s prvo vožnjo slaloma. Startala je kot deseta in v cilj privijugala kot četrta, z 72 stotinkami zaostanka za vodilno Marlies Schild in le šest stotink za tretjo Mario Pietilae-Holmner. Na drugo mesto je prismučala Kathrin Zettel.

Na zadnjemu veleslalomu bi lahko naredila kaj več, tako da sem delno zadovoljna. Slalom pa je bil super, čeprav sem imela v prvi vožnji malo preveč zaostanka za vodilno. V drugo sem smučala bistveno bolje in za mano je ponovno en super vikend. Tako si želim nadaljevati in točke bodo prihajale same od sebe.
Tina Maze

Trener Andrea Massi je spregovoril o seštevku točk svetovnega pokala in o Tininih nastopih: "Za prvo in tretje mesto v skupnem seštevku poteka velik boj. Kar se tiče prvega in drugega mesta je bila danes prava drama, kar se tiče tretjega pa so šle stvari nam v prid, a do konca so še štiri tekme in Elisabeth Görgl ni tako nedolžna, tako da se bomo morali truditi do konca.  S slalomom sem zelo zadovoljen, na veleslalomu pa smo slabo interpretirali prvi tek. Vseeno je bil to že tretji odličen vikend, s katerim je Tina opravila na nivoju, ki sem si ga predstavljal na začetku sezone, tako da ji nimam kaj očitati."

Schildova je z zmago potrdila mali kristalni globus v slalomu, medtem ko si je Maria Riesch s padcem na drugi progi močno otežila delo v branjenju prednosti pred Lindsey Vonn v skupnem seštevku svetovnega pokala. Razlika med njima pred zadnjimi štirimi tekmami je le še 23 točk!

"Žal mi je odstopa Riescheve, ker je po mojem mnenju najboljša smučarka na svetu. Mazejevi je danes šlo bolje, Rieschevi pa slabše. Upam, da bo Nemka pripravila odgovor v Švici, ker sem prepričan, da si zasluži globus," jeprepričan Massi, ki je bil razočaran, ker na Češkem ni bilo nobenega slovenskega novinarja. "Mazejeva je prišla do lepe prednosti po slalomu, kjer je boljša od Görglove. So pa do konca še štiri zelo pomembne tekme in bo potrebno iztisniti vse moči in znanje iz sebe ter pozabiti na vse, kar je bilo slabega."

Špindlerjev Mlin, veleslalom (Ž):

1. Marlies Schild (Avt) 1:43,85
2. Kathrin Zettel (Avt) +0,93
3. Tina Maze (Slo) +1,16
4. Maria Pietilä-Holmner (Šve) +1,56
5. Veronika Zuzulova (Slk) +1,57
6. Manuela Mölgg (Ita) +1,75

Svetovni pokal, skupno (31 od 35 tekem):

1. Maria Riesch (Nem) 1678 točk
2. Lindsey Vonn (ZDA) 1655
3. Tina Maze (Slo) 1003
4. Elisabeth Görgl (Avt) 932
5. Julia Mancuso (ZDA) 876
6. Tanja Poutiainen (Fin) 729
...
53. Maruša Ferk (Slo) 103
106. Ana Drev (Slo) 9

Slalomski seštevk (8):

1. Marlies Schild (Avt) 600 točk
2. Tanja Poutiainen (Fin) 489
3. Maria Riesch (Nem) 420
4. Maria Pietilä-Holmner (Šve) 337
5. Veronika Zuzulova (Slk) 302
6. Kathrin Zettel (Avt) 287
...
8. Tina Maze (Slo) 195
46. Maruša Ferk (Slo) 16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.