Šport
42 ogledov

Tri tekme, 20 zadetkov

Brian Gionta in Cory Schneider na tekmi med New Jersey Devils in Montreal Canadi Reuters
Čeprav so bili v noči na četrtek v ligi NHL odigrani le trije obračuni, so gledalci prišli na svoj račun, saj so lahko videli kar 20 zadetkov.

Najbolj napeto in izenačeno je bilo na tekmi med New Jersey Devils in Montreal Canadiens. Gostje iz Kanade so povedli v prvi tretjini prek nekdanjega Hudiča Briana Gionte, nato pa vse do pete minute zadnjega dela igre ni bilo več zadetkov. 

Zadnja tretjina pa je zato potem postregla s kar petimi zadetki. Najprej je popoln preobrat uspel Devilsom, a so gostje slabe štiri minute pred koncem izenačili. Ko je Patrik Elias eno minuto do konca nato domače spet popeljal v vodstvo, je že kazalo, da bo New Jersey le vknjižil dve točki, a so gostje le pol minute kasneje izid poravnali na tri in tekma se je zavlekla v podaljšek.

Dodatnih pet minut ni bilo dovolj, da bi katera od ekip dosegla zadetek in zmago, zato se je druga točka podeljevala po streljanju kazenskih strelov, kjer je bil domači vratar Cory Schneider v prvih dveh poizkusih Montreala neuspešen, in tako so zmago domov odnesli Kanadčani.

Detroit pa je bil prizorišče toče zadetkov ob gostovanju Philadephia Flyes. Domači so še sredi druge tretjine vodili s 3:1, a je domači vratar Jimmy Howard do konca srečanja iz mreže moral pobrati kar pet zadetkov gostov, ki so domov odšli s pomembnimi tremi točkami v boju za tretje mesto v metropolitanski diviziji. 

Še najmanj zadetkov pa so videli gledalci na tekmi med Phoenix Coyotes in Calgary Flame, kjer je domači vratar Karri Ramo z 29 obrambami poskrbel, da so domači prišli do zmage s 4:1.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils : Montreal Canadiens 3:4*

Detroit Red Wings : Philadelphia Flyers 3:6

Calgary Flame : Phoenix Coyotes 4:1

* - po izvajanju kazenskih strelov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.