Šport
14 ogledov

Trifunovič: "Zmag bo še veliko"

Rado Trifunović bo v novi sezoni vodil Zlatorog. (Foto: ABA) Žurnal24 main
Slovenija si je z zmago nad Hrvaško na SP v Turčiji zagotovila osmino finala, odprta pa ji je tudi pot pod vrh lestvice v skupini B. Čustveni sosedski dvoboj je analiziral trener Heliosa Rado Trifunovič.

"Meni se je to zdela ena najboljših tekem na prvenstvu, sploh z vidika gibanja rezultata. Ta generacija je še enkrat pokazala, da proti Hrvaški zares igra z nabojem. Resnično kakovostna tekma in zaslužena zmaga Slovenije," je začel nekdanji slovenski reprezentant: "Ključna je bila kot prvo obramba, kot drugo pa, da sta se razigrala Miha Zupan in Uroš Slokar, kar je omogočilo, da so se tudi ostali igralci sprostili in odigrali kakovostno."

Trifunovič je izpostavil slovensko bojevitost in dobljeni skok. "Tudi če imaš v napadu slab dan, obrambo lahko še vedno dobro igraš. Naša reprezentanca se tega drži. Igra čvrsto, bori se za vsako žogo. Če na srečanju dobiš skok in odigraš trdno obrambo, je tekma že skoraj dobljena," je dejal Rado in se dotaknil še prostora za napredek: "Rezervo vidim v tem, da bodo v prihodnje fantje odigrali bolj sproščeno. Točno se vidi, da so bili do zdaj malo v krču. Tekma s Hrvaško je bila velikega pomena. Uspeli so zmagati in menim, da bo šlo vse skupaj le še navzgor. Mislim, da bo še veliko zmag."

Naslednji izziv za Slovence je odlična Brazilija, ki je Američane prignala celo na rob podaljška. Trifunovič o kariokah meni: "Brazilija je poletna ekipa, ki igra sproščeno košarko. Če jim bodo to sproščenost Slovenci odvzeli z obrambo, jim bo mogoče povsem parirati. Mislim, da bo tekma napeta do konca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.