Šport
16 ogledov

Trije goli Japoncev na tekmi z Anglijo

Fabio Capello Anglija
1/12
Žurnal24 main
Nogometaši Anglije so na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na svetovno prvenstvo v Gradcu pomerili z Japonsko in zmagali z 2:1. Japonci so dvakrat zadeli lastno mrežo.

Angleška nogometna reprezentanca, ki bo 23. junija zadnja tekmica Slovenije v predtekmovalni skupini C na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki, je na prijateljski tekmi v Gradcu premagala Japonsko z 2:1 (0:1). Prav prepričljivi Angleži niso bili, saj so zmagali potem, ko so si Japonci zabili dva avtogola.

Angleški selektor Fabio Capello še ni sporočil imen 23 mož, ki bodo v JAR branili barve Anglije, sodeč po današnji tekmi na razmočenem terenu v deževnem Gradcu pa ne bo imel lahkega dela. Anglija se je za las izognila blamaži, le nespretnosti tekmecev pa se lahko zahvali za zmago.

Japonci še nikoli doslej niso premagali Anglije, tokrat pa so bili zelo blizu. Tulio Tanaka je že v sedmi minuti premagal vratarja Davida Jamesa. Capello je tekmo začel z rezervisti v prvi postavi in neuspešno poskušal s postavitvijo 4-2-4. Šele menjave v drugem polčasu, ko so v igro stopili Steven Gerard, Joe Hart, Shaun Wright-Phillips, Emile Heskey in Jamie Carragher, so angleški igri vdihnili nekaj življenja.

Angleži so zgrešili celo strel z bele točke, po prekršku Keisukeja Honde v 55. minuti je streljal Frank Lampard, toda izkazal se je vratar Eiji Kavašima. Ta je brez težav ubranil močan tudi strel edinega razpoloženega v angleški vrsti Wayna Rooneyja, pokopali pa so ga lastni soigralci. Po strelu Joeja Cola v 71. minuti je žogo z glavo v lastno mrežo preusmeril strelec prvega gola Tanaka, deset minut kasneje pa jo je Juji Nakazava po podaji tekmecev še enkrat spravil za hrbet svojega vratarja in tako Angliji omogočil zmago z 2:1.

Izidi prijateljskih nogometnih tekem:
Anglija : Japonska 2:1 (0:1)
Belorusija : Južna Koreja 1:0 (0:0)
Mehika : Gambija 5:1 (1:0)
Paragvaj : Slonokoščena obala 2:2 (0:0)

Danes:
20.00 Nigerija - Kolumbija
21.00 Tunizija - Francija
21.15 Čile - Severna Irska

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.