Šport
33 ogledov

Trije goli Jesenic v minuti

Železarji so se veselili tudi pred šestimi leti. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Na današnji dan pred šestimi leti so Jesenice osvojile svoj peti naslov državnega prvaka. V finalu z Olimpijo? Ne, ne, ampak s Slavijo, ki so jo ugnale s 4:1 v zmagah, na zadnji tekmi pa s 7:0.

Hokejisti Acroni Jesenic so v peti finalni tekmi državnega prvenstva 2005/06 z zmago nad VTZ Slavijo s 7:0 (1:0, 4:0, 2:0) ubranili naslov državnih prvakov. S skupnim izidom 4:1 v zmagah so Jeseničani prišli do petega naslova v samostojni Sloveniji (1992, 1993, 1994, 2005, 2006). Srečanje je bilo odločeno, ko so železarji po zaslugi Aleša Kranjca, Luke Žagarja in Rumuna Ndurja med 33. in 34. minuto zabili kar tri gole.

Pokal za zmagovalno moštvo je po dolgem času v domači dvorani dvignil kapetan starih in novih državnih prvakov Dejan Varl, ki je dobil tudi nagrado domačega kluba za "MVP" finala. "Prvi gol smo dobili ob koncu tretjine, kar ni dobro vplivalo na psiho igralcev. To se je poznalo tudi pri vzdušju v garderobi. Naše priložnosti je ustavil odlični Glavič, medtem ko so bili jeseniški napadalci zelo razpoloženi," je po srečanju povedal trener Slavije Matjaž Mahkovec.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

VTZ Slavija je tretjič v zgodovini kluba sodelovala v velikem finalu v boju za naslov prvaka, a je tudi v tretjem poskusu ostala praznih rok. Vse slovenske lovorike sta si doslej razdelila le Jesenice in Olimpija; slednja je imela dotlej deset naslovov, a je tedaj prvič ostala brez velikega finala – izpadla je ravno proti Slaviji – in po zmagi nad Alfo pristala na skupno tretjem mestu v DP.

16. 4. 2007
Odlično je v dresu New Jerseyja nastopil Boštjan Nachbar, ki je v slabih 30 minutah zbral kar 25 točk, k temu pa dodal še šest skokov. New Jersey je bil v gosteh s 111:107 boljši od Indiane. Nachbar je v NBA preživel šest sezon, povprečno pa dosegel 7,1 točke na tekmo.

16. 4. 2004

Postalo je znano, da bo slovenski nogometni reprezentant Aleksander Knavs nogometno kariero v naslednji sezoni nadaljeval pri nemškem prvoligašu VfL Bochumu. Iz novega kluba so sporočili, da je 28-letni Knavs, ki je bil tedaj še kapetan 1. FC Kaiserslauterna, podpisal triletno pogodbo. "Knavs je zame eden najboljših obrambnih igralcev v Evropi. Ponosni smo, da se je odločil za naš klub," je slovenskega reprezentanta ob podpisu pogodbe hvalil trener Bochuma Peter Neurer. Knavs je za Slovenijo zbral 65 nastopov in dosegel tri gole.

16. 4. 2002
Postalo je jasno, da bo kapetanski trak na prijateljski tekmi s Paragvajem v odsotnosti Davida Beckhama nosil Steven Gerrard, ki je tako z 22 leti postal drugi najmlajši kapetan v zgodovini angleške reprezentance za Bobbyjem Moorom.

16. 4. 1968
Odigrana je bila najdaljša baseballska tekma – Houston Astros so premagali New York Mets po šestih urah in šestih minutah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.