Šport
66 ogledov

Trije Slovenci v drugem krogu

Sport 16.01.12, blaz kavcic, foto: reuters Reuters
Prvič doslej bodo v drugem krogu teniškega turnirja serije challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu nastopili trije slovenski igralci. Grega Žemlja si je napredovanje zagotovil v ponedeljek, danes pa sta bila uspešna Blaž Kavčič in Blaž Rola.

Vsi trije najboljši slovenski igralci so se v nadaljevanje uvrstili zelo prepričljivo. Skupaj so v šestih nizih oddali vsega dvanajst iger. Grega Žemlja je tekmecu prepustil dve igri, Blaž Kavčič je Čeha Michala Konecnyja premagal s 6:4, 6:1, Blaž Rola pa Turka Marsela Ilhana s 6:3, 6:2. Iz nadaljnjih bojev sta izpadla Tom Kočevar Dešman in mladi Sven Lah. Slednji je izpadel proti drugemu nosilcu Argentincu Renzu Olivu, ki je slavil s 6:2, 6:3.

Prepričljivi zmagi v uvodnem nastopu so dobrodošle za slovenske predstavnike, ki imajo tudi letos visoka pričakovanja. V dosedanjih treh izvedbah sta po enkrat pokal za zmagovalca dvignila Kavčič in Žemlja, slednji pa je lani igral tudi v finalu.

Devetindvajsetletni Kavčič nadaljuje z dobrimi predstavami iz zadnjega obdobja. Proti igralcu, ki na lestvici ATP zaseda 303. mesto - tam je sicer že kar nekaj let, je uveljavil kakovost in izkušnje. Prvi niz je dobil po 40 minutah igre, drugega pa v pol ure. V drugem krogu ga čaka šesti nosilec Madžar Marton Fucsovics.

"Bil je zelo neugoden tekmec za prvi krog. Ima nenavaden stil igre, močne servise in zelo malo pravih izmenjav, pri katerih bi lahko začutil udarce, ki jih ob vrnitvi po poškodbi potrebujem čim več. A pomembno je, da sem hitro opravil delo in da nisem zapravil veliko energije, ki jo bom potreboval za nadaljevanje turnirja," je dejal Kavčič, zmagovalec Portoroža 2014.

Rola drugič v karieri nastopa v Portorožu, turškega predstavnika pa je premagal drugič v karieri. Prvič po maratonskem boju v finalu sredozemskih iger 2013, tokrat že po dobri uri igre. "Zelo sem zadovoljen s svojo igro. Na začetku sem bil malce skeptičen, saj nisem vedel, kako se bo obnesel prehod na trdo podlago. A igra mi je hitro stekla in ujel sem svoj ritem. Pomagala mi je tudi podpora s tribun, na katerih je bilo veliko mojih Ptujčanov," je dejal 25-letni Rola.

Ena polovica Ptujčanov je bila na osrednjem igrišču, druga pa na stranskem. Tam je svoj prvenec na turnirjih serije challenger doživel 17-letni Lah. Z Rolo živita le nekaj kilometrov narazen, prav izkušenejši meščan pa mu je s treningi in nasveti pomagal do dobre igre proti več kot 1500 mest višjeuvrščenemu igralcu. "Resda je razlika med nama na papirju ogromna, vendar je bilo na igrišču kar izenačeno. Zame je bila to enkratna izkušnja in komaj čakam, da se prihodnje leto vrnem v Portorož," je dejal Lah. Njegov krvnik bo naslednji nasprotnik Role.

Tekmeca v drugem krogu je dobil tudi Žemlja. V sredo se bo pomeril z Belgijcem Yannickom Mertensom, spored turnirja pa bo glede na vremensko napoved več ali manj krojil dež. Žemlja bo po programu nastopil kot zadnji od Slovencev, ne pred 20. uro, pred njim bo na osrednje igrišče stopil Rola, slovensko popoldne pa bo ob 17. uri odprl Kavčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.