Šport
2987 ogledov

Trikratni olimpijec ni dočakal novega leta, našli so ga v avtu

Kiplagat Epa
Športni svet je pretresla novica o smrti ugandskega atleta, trikratnega udeleženca olimpijskih iger in mladinskega svetovnega podprvaka na 3000 metrov s preprekami.

V Keniji rojenega atleta Benjamina Kiplagata, trikratnega udeleženca olimpijskih iger, so v domovini našli mrtvega, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po informacijah kenijskih lokalnih medijev so 34-letnega mladinskega svetovnega podprvaka na 3000 m z zaprekami našli z več vbodnimi ranami.

Rojenega Kenijca, ki je na mednarodni ravni zastopal Ugando, so po poročanju BBC našli zabodenega v avtu v mestu Eldoret, ki velja za priljubljen center za treninge med vrhunskimi atleti. Kenijska policija je že sprožila preiskavo in zbira informacije, piše AFP.

"Mednarodna atletska zveza je šokirana in užaloščena ob smrti Benjamina Kiplagata," je v izjjavi na omrežju Twitter zapisala krovna atletska zveza (IAAF). "Njegovim prijateljem, družini, sotekmovalcem in kolegom izrekamo najgloblje sožalje. Naše misli so z njimi v teh težkih trenutkih."

Kiplagat na velikih tekmovanjih v članski konkurenci ni osvojil kolajne, bil pa je tretji leta 2012 na afriškem prvenstvu na 3000 m z zaprekami. Nastopil je na treh olimpijskih igrah, leta 2008 v Pekingu, 2012 v Londonu in 2016 v Rio de Janeiru.

Njegov osebni rekord na 3000 m z zaprekami znaša 8:03,81 iz Lozane, kar ga na večni lestvici po časih uvršča na 146. mesto.

Kenijska policija je na prvi dan novega leta že prijela dva osumljenca za umor. Oba sta trenutno v pridržanju. Po neuradnih informacijah gre za dva zloglasna in iskana zločinca, ki že dlje časa terorizirata tamkajšnje prebivalce.

Policisti so si pri identifikaciji, sledenju in aretaciji obeh osumljencev pomagali s posnetki varnostnih kamer. Osumljenca sta bila prijeta na različnih lokacijah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 15:33 01.januar 2024.

    No, gladiatorski vrhunski športi jedo svoje otroke!