Šport
26 ogledov

Trilogijo končali z gladko zmago

Futsal, Slovenija www.futsal.si/Drago Perko
Slovenska članska futsal reprezentanca je z zmago končala trilogijo obračunov z Japonsko, trikratnim azijskim prvakom.

Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so v četrtek porazili ekipo iz Dežele vzhajajočega (3:0). Dva gola je prispeval Alen Fetić, enega pa Kristjan Čujec.

Tekma se je začela s podelitvijo posebnega priznanja Kristjanu Čujcu, ki je 100. nastopil za reprezentanco.

V zanimivem uvodu je selektor Andrej Dobovičnik malce premešal svojo postavo. Po pričakovanjih je gol branil Igor Bratić, konkretno priložnost za igro pa je dobil Anže Širok, nekaj več je igral tudi Denis Totoškovič.

Spremembe so se obrestovale. Prvi se je med strelce v 19. minuti z mojstrskim preigravanjem vpisal Kristjan Čujec, ki je z Rokom Mordejem še enkrat dobro izigral obrambo. Kar nekaj dela je imel tudi naš vratar Bratić, ki pa je bil vsakič na mestu. Selektor je tekmo, tokrat že 1. polčas, izkoristil za uigravanje ob igri z vratarjem igralcem v polju.

V drugem polčasu so se Japonci trudili, da bi izenačili, a jim to ni uspelo. Slovensko zmago je z izjemnim prostim strelom potrdil Fetić, ki je v 34. minuti zabil za 2:0, potem pa v 38. še za 3:0.

Kader se širi

Slovenija je na treh tekmah navdušila. Predvsem pa je dokazala, da nima le tri ali štiri kvalitetne igralce, ampak se nabor nogometašev vseskozi širi. 

"Zadovoljen sem s tekmo. Pričakoval sem, da bodo igralci utrujeni. Zato smo hoteli narediti test, da vidim, kako igralci reagirajo. Tudi ali predvsem zato, ker želimo na Euru doma odigrati več kot le dve tekmi. Fantje so me presenetili. Vedel sem, da jim bo dan počitka dobro del, a so pokazali še več, kot sem pričakoval. Pa ne le rezultatsko," je bil po tekmi zadovoljen selektor Andrej Dobovičnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.