Šport
25 ogledov

Trojica okrepila zmaje

Tomi Mustonen (levo) je ena od treh okrepitev zmajev. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Hokejiste Tilie Olimpije so okrepili trije tuji igralci: Kevin Kantee, John Hughes in Tomi Mustonen. S tem naj bi klub izpod Rožnika počasi tudi sklenil kadrovanje pred novo sezono.

Hokejski klub Tilia Olimpija je od četrtka močnejši za tri tuje okrepitve. Kot so sporočili iz tabora slovenskih podprvakov, so se za sezono 2010/11 dogovorili za sodelovanje z branilcem Kevinom Kanteejem ter napadalcema Johnom Hughesom in Tomijem Mustonenom. Vsi so sklenili enoletne pogodbe.

Trojica novincev bo v Ljubljano prišla v začetku naslednjega tedna ter se pridružila novim soigralcem na prvem lednem treningu v Tivoliju. Trener zeleno-belih Hannu Järvenpää je s tremi novimi okrepitvami skorajda že sestavil moštvo za prihajajočo sezono.

Kantee je v Ameriki rojeni finski branilec, vso dosedanjo kariero je preživel na Finskem. V mladinskih selekcijah je bil član Jokerita, nato se je preselil v Turku in Ilves, nazadnje pa je 26-letnik igral za ekipo Jyväskylä.

Hughes je 22-letni kanadski napadalec, ki ga poznajo tudi slovenski ljubitelji hokeja, saj je v sezoni 2008/09 igral za Rdeče bike iz Salzburga. Od tam se je preselil k finski Tappari iz Tampereja, lansko sezono pa končal pri moštvu Hannover v nemški drugi ligi.

Izmed trojice je najstarejši Mustonen, ki igra na levem krilu; 27-letnik iz Ouluja je pri domačem Kärpätu v sezoni 2001/02 debitiral v članski konkurenci, v nadaljevanju kariere je zaigral za JYP, Hokki ter drugoligaša KalPa. V finski ligi je zaigral še za Lukko, lani pa se je prvič podal v tujino. Bil je član švedskega drugoligaša Björklöven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.