Šport
16 ogledov

Tršan: "Občutki so odlični"

Po zaključku MSP-ja si Rok Tršan želi čim boljših nastopov na tekmah celinskega Žurnal24 main
V preteklih dneh smo dobili potrditev, da se za prihodnost slovenskega smučarskega teka ni bati. 18-letni Rok Tršan je na mladinskem svetovnem prvenstvu zablestel s 4. mestom.

Smučarski tekač Rok Tršan je v nedeljo na mladinskem svetovnem prvenstvu (MSP) v zasledovanju na 20 kilometrov (10 km klasika + 10 km prosto) zgolj za tri sekunde zaostal za bronom. Mladi Logatčan je bil najboljši med letniki 1992. Nov mladinski svetovni prvak v tej disciplini je postal Nemec Markus Weeger.

Medaljo izgubil v zadnjem spustu
"Občutki po doseženem 4. mestu so odlični. Kljub temu, da sem za medaljo zaostal 3 sekunde, mi četrto mesto veliko pomeni, res sem navdušen," nam je povedal 18-letni veliki up slovenskega smučarskega teka in dodal, da je proti koncu tekme mislil le na to, kako bo najbolje odtekel zadnjih 200 metrov, saj so se trije borili za srebro. "Vendar sta mi tekmovalca zaradi malenkost hitrejših smuči ušla v zadnjem spustu in te razlike nisem več mogel nadoknaditi."

Pred MSP-jem sem pričakoval, da lahko posežem visoko. Računal sem na uvrstitve med najboljših 20.
Rok Tršan

Kljub dejstvu, da bi morda z malce hitrejšimi smučmi posegel po medalji, ni razočaran. Izkazal se je tudi na tekmi v prostem slogu, kjer je zasedel 13. mesto. Pravi, da "je tudi zelo lep rezultat, vendar sem po tekmi vedel, da še imam rezervo". Nekoliko se mu je ponesrečil le nastop na sprintu v klasičnem slogu, kjer je bil 42. Po njegovem so rezultati odraz kvalitetnega treninga v zadnjih štirih letih.

Celotna ekipa dosegla dobre rezultate
Med dekleti je na 10 kilometrov dolgi zasledovalni tekmi najvišje posegla Blejka Anja Eržen (21. mesto), le malo za njo (29.) pa je bila njena klubska kolegica Nika Razinger.

Že prejšnje dni so Slovenci dosegali izjemne rezultate: Tršan je, kot že omenjeno, osvojil 13. mesto na 10 kilometrov v prostem slogu, Anamarija Lampič je bila na sprinterski tekmi 16., Nika Razinger na 5 kilometrov v prostem slogu 11., v kategoriji do 23 let je Alenka Čebašek na 10 kilometrov v prosti tehniki osvojila 6. mesto, Domen Potočnik pa na 15 kilometrov v prostem slogu 25. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.