Šport
9583 ogledov

Ena največjih slovenskih športnic jih je napela politiku

Tina Trstenjak Anže Malovrh/STA
Ena najboljših slovenskih športnic je ob prejemu nagrade okrcala celjskega župana Bojana Šrota.

Športna zveza Celje je na tradicionalni prireditvi Športnik Celja razglasila zmagovalca za leto 2021. Priznanji sta osvojila judoistka Tina Trstenjak in atlet Luka Janežič.

Trstenjakova, srebrna z lanskih olimpijskih iger v Tokiu in aktualna evropska prvakinja, je bila v zahvalnem govoru kritična do Mestne občine Celje in do župana Bojana Šrota. Poudarila je, da bi morala občina, ki se rada pohvali s statusom najbolj športnega mesta, bolj ceniti in lepše skrbeti za svoje športnike. 

Kot primer je navedla njen lanski naslov evropske prvakinje, po katerem je prejela čestitke Mestne občine Ljubljana, medtem ko ji doma tega spoštovanja niso izkazali. Obračunala je tudi z županom, katerega je javno pozvala, da bi jih kot velik športni navdušenec lahko vsaj občasno počastil s svojo prisotnostjo na prireditvi Športnik Celja.

Tina Trstenjak | Avtor: Epa Epa

"Mestna občina Celje se zelo rada pohvali, da smo najbolj športno mesto, kar smo res. Imamo največ olimpijskih medalj in verjetno tudi svetovnih in evropskih, imamo odlične športnike, ki niso v olimpijskih disciplinah, bi si pa želela, da bi nas bolj cenili in za nas tudi bolje poskrbeli. Lani sem tretjič postala evropska prvakinja, sem prva in edina Slovenka, ki ji je to uspelo. Čestitke od mestne občine nisem dobila, kar me sploh ne bi zmotilo, če je ne bi dobila od mestne občine Ljubljana, ki z mano nima nič. Zdelo bi se mi prav, da bi nas s svojo prisotnostjo počastil tudi naš župan, ki je velik športni navdušenec. Že osmič zapored sem športnica Celja, pa ga tukaj še nisem videla. Tega ne govorim zaradi sebe. Imamo ogromno mladih generacij in mladih športnikov, ki bodo slej ko prej stali na mojem mestu. Želim si, da bi bilo vsaj za njih bolje poskrbljeno. Mogoče pa je res tudi to, kar pravijo nekateri, in sicer da si nisem izbrala pravega športa. Hvala," je povedala Trstenjakova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.