Šport
3860 ogledov

Trump napadel največje zvezdnike, tu so udarili nazaj

donald trump EPA
Ameriški predsednik Donald Trump je zapel z največjimi športnimi legendami.

Dolgoletna tradicija je, da predsednik sprejme zmagovalce lige NBA. Ali se bodo udeležili sprejema ali ne, so košarkarji nameravali glasovati in mediji so poročali, da bo zveznik ekipe Golden State Warriors Stephen Curry glasoval proti.

Curry LeBron James Warriors Cavaliers | Avtor: EPA EPA

"Ne želim iti," je v petek dejal Curry, dvakratni MVP lige NBA in dodal, da bi s tem pokazal, da se ne strinja s tem, kar je predsednik dejal in česa ni povedal, pa moral.

Donald Trump je, ko je to prebral, udaril tam, kjer najbolj zna, na Twitterju. V sporočilu je zapisal, da je sprejem v Beli hiši velika čast in da je vabilo, ker Curry okleva, umaknjeno.

Golden State Warriors Sprejem Šport Trump zaprl vrata prvakom lige NBA

A doživel je hladen tuš. Legendarni igralec NBA, James Lebron mu je na Twitterju vrnil milo za drago. "Ti klošar! Sprejem v Beli hiši je bil čast, dokler se nisi pojavil ti. Kakšno vabilo neki, Curry je že povedal, da ne bo šel,« je odgovoril Trumpu.

Trump je predsednik, ampak Lebron je kralj!

Njegov tvit je retvitalo skoraj šesto tisoč ljudi, všečkalo pa ga je 1,2 milijona ljudi in je s tem postal bolj odmeven kot katerikoli tvit ameriškega predsednika Trumpa.

Oglasil se je tudi legendarni Kobe Bryant. "Že samo ime predsednika ustvarja delitve in jezo. Človek, katerega besede vzbujajo sovraštvo in nesoglasja, nikakor ne more Amerike spet narediti velike," je zapisal na Twitterju. 

"Iskreno, težko verjamem, da se to dogaja," je dogajanje komentiral Curry. "Ne vem, zakaj čuti potrebo, da napada določene ljudi. No, približno se mi še svita, ampak to je pod nivojem voditelja države. Tega voditelji ne počnejo," je dejal. 

Trump je v petek z nedostojnimi komentarji napadel že igralce ameriškega nogometa, ki med igranjem himne niso vstali. Tako so namreč protestirali proti policijskemu nasilju nad temnopoltimi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.