Šport
255 ogledov

Trump ostal brez elitnega športnega dogodka

Volitve v ZDA; Donald Trump Epa
PGA America je odločitev sprejela na podlagi sredinih dogodkov, ko so Trumpovi privrženci vdrli v kongres

Odhajajoči predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump je ostal brez pravic do organizacije enega od štirih največjih golfskih turnirjev. Po neredih njegovih pristašev v Washingtonu je združenje PGA America sporočilo, da novo Trumpovo igrišče v New Jerseyju ne bo gostilo prvenstva PGA leta 2022, poročajo tuje agencije.

PGA America je svojo odločitev, da odvzame turnir Trumpovemu igrišču v Bedminstru v zvezni državi New Jersey, podalo na podlagi sredinih dogodkov, ko so Trumpovi privrženci vdrli v kongres. Nadomestno lokacijo za turnir še iščejo.

Je pa predstavnik Trumpove organizacije, ki se ukvarja predvsem z nepremičninskimi posli in upravlja hotele ter golfska igrišča, v pogovoru za ABC News povedal, da gre pri tem za kršitev pogodbe, ki je v nasprotju z zakonom.

Po izvolitvi na mesto predsednika ZDA je Donald Trump, kljub drugačnim obljubam še vedno lastnik organizacije, upravljanje podjetja predal v roke sinovoma Ericu in Donaldu mlajšemu.

Donald Trump in golf | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.