Šport
6 ogledov

Trupej: "Zelo sem zadovoljen s formo"

Blaž Kavčič je najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP ta hip. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kapetan moške reprezentance za Davisov pokal Blaž Trupej je objavil dokončno sestavo ekipe za obračun proti Finski, ki bo od 4. do 6. marca: Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Luka Gregorc in Aljaž Bedene.

"Odločil sem za trenutno najboljšo postavo. Gledal sem na to, da so igralci turnirsko aktivni, in mislim, da glede prvih dveh članov ni nobenih dvomov, kakor tudi ne okoli Luke Gregorca kot morebitnega igralca dvojic. Odločitev glede četrtega člana pa sem sprejel na podlagi rezultatov na zadnjih turnirjih, na katerih je bil Bedene uspešnejši od Janeza Semrajca in Blaža Role," je razložil Blaž Trupej. Slovenski kapetan je hkrati zelo zadovoljen z igrami svojih varovancev v zadnjem obdobju; Grega Žemlja je minuli konec tedna zmagal na challengerju v Avstraliji, Blaž Kavčič pa na lestvici ATP zaseda najvišjo uvrstitev v karieri (83.). "Zelo sem zadovoljen s formo vseh štirih igralcev. Zlasti me veseli, da se je Žemlja izvlekel iz manjše krize. Res pa je, da bomo tekmo Davisovega pokala igrali na peščeni podlagi. Doslej so fantje namreč igrali na trdih podlagah, tako da bomo morali v pripravljalnem obdobju veliko pozornosti nameniti prehodu z ene na drugo površino," pravi Trupej.

Priprave Slovenije se bodo začele 24. februarja, prvi del bodo fantje opravili v Kranju, od nedelje, 27. februarja, dalje, ko bo v dvorani Tivoli položenih 80 ton peska, pa se bodo preselili v prestolnico. Grega Žemlja bo do začetka priprav v Sloveniji, Blaž Kavčič in Luka Gregorc pa se bosta do tedaj preizkušala v ZDA. "Zanima nas le zmaga. Imamo realne možnosti zanjo, dejstvo pa je, da bodo morali fantje prikazati vrhunski tenis, saj bomo imeli na drugi strani mreže dva zelo dobra igralca," meni Trupej.

Prvi lopar Finske je levičar Jarkko Nieminen, pred petimi leti že 13. igralec na svetu, zdaj pri 29 letih pa 44. Preostali trije najboljši finski igralci pa so Henri Kontinen (272.), Harri Heliovaara (286.) in Timo Nieminen (294.). "Slovenski fantje si z igrami v zadnjih sezonah zaslužijo velik spektakel, ki se obeta v dvorani Tivoli. Hkrati pa bodo gledalci videli na delu vrhunske tenisače, ki jih sicer lahko spremljajo le prek televizijskih zaslonov. Želeli smo si takšen dvoboj, saj deset let nismo igrali v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe in da bomo na terenu dokazali, da imamo kakovost za to raven tekmovanja," je še povedal Trupej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.