Šport
260 ogledov

Tudi če bo prvi tekel pod dvema urama, mu ne bodo priznali rekorda

Eliud Kipchoge Profimedia
Kenijec namerava izboljšati najboljšo znamko vseh časov v maratonu.

Kenijski tekaški dolgoprogaš Eliud Kipchoge bo v soboto dopoldne na Dunaju poskušal postati prvi človek, ki bo maratonsko razdaljo na 42,125 km premagal pod dvema urama. Prireditelji pretežno ravninskega dunajskega maratona so sporočili, da bo olimpijski in svetovni rekorder bitko s časom na projektu "INEOS 1:59 Challenge" pričel ob 8.15.

Kipchoge bo imel na dunajskem maratonu na voljo kar 41 narekovalcev ritma, ki se bodo neprestano izmenjavali. Njihova osrednja naloga bo, da Afričan vsak posamični kilometer preteče pod 2:50 minute, Mednarodna atletska zveza (Iaaf) pa je že sporočila, da zavoljo pomagačev in prilagojene proge njegov čas ne bo veljal kot svetovni rekord.

Štiriintridesetletni Afričan je 42,195 km dolgo maratonsko preizkušnjo prvič v manj kot dveh urah skušal preteči pred dvema letoma v Monzi, a takrat za las ostal nad magično mejo dveh ur (2:00:25).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice