Šport
24 ogledov

Tudi Dacjuk se zna tepsti

Pavel Dacjuk in soigralca so se veselili prve zmage v novi sezoni lige NHL. (Fot Žurnal24 main
Ali veste, kaj je Gordie Howe hat-trick? Gre za dosežen gol, podajo in pretep na tekmi. Na prvi tekmi nove sezone je to uspelo enemu najbolj gentlemenskih hokejistov lige, Pavlu Dacjuku.

Detroit Red Wings za zmage res ne potrebujejo Jana Muršaka, saj so drugi dan nove sezone lige NHL na svoji prvi tekmi s 4:0 nadigrali Anaheim Ducks. Jimmy Howard je svoj gol ohranil nedotaknjen, Pavel Dacjuk pa je dosegel t. i. Gordie Howe hat-trick (gol, podaja in pretep). Howe je danes član Hiše slavnih, znan pa je bil tako po golih kot pretepih. Dacjuk po uporabi pesti sicer ni znan, saj je bil že štirikrat nagrajen z lovoriko Lady Byng -  to je nagrada za gentlemenskega igralca. "Vesel sem, da sem dosegel Gordiejev hat-trick, a nikoli nisem sanjal, da bi ga. Me boste zdaj po vsaki tekmi vprašali, zakaj se nisem stepel?" se je pošalil Dacjuk, ki nikoli v svojih osmih sezonah v ligi NHL ni imel več kot 35 kazenskih minut na sezono.

Liga NHL, tekme 8. 10.:

Carolina Hurricanes : Minnesota Wild 2:1 (po kazenskih strelih)
San Jose Sharks : Columbus Blue Jackets 3:2
Dallas Stars : New Jersey Devils 4:3 (po podaljšku)
Detroit Red Wings : Anaheim Ducks 4:0
Buffalo Sabres : Ottawa Senators 2:1
Atlanta Trashers : Washington Capitals 4:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.